ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση στο ΧΑ με στήριξη από τη μετοχή του ΟΤΕ

Οριακά κέρδη για τον ΓΔ. Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Viohalco, της Ελλάκτωρ, της Σαράντης, του ΟΤΕ και της Εθνικής.

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, αντιστρέφοντας τις πρωινές απώλειες, καθώς υπεραποδίδουν οι μετοχές της Viohalco, της Ελλάκτωρ, της Σαράντης, του ΟΤΕ και της Εθνικής.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,2% στις 565 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 550,11 μονάδες (-2,62%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,78 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες, ο δείκτης υποχωρεί 0,61%, ενώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε αρχικά έως και κατά 20% και στη συνέχεια περιόρισε τις απώλειες στο -8%. Νωρίτερα η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο μετατραπής των Coco's σε μετοχές, καθώς δεν θεωρείται βέβαιο ότι ο επόπτης θα επιτρέψει την πληρωμή των κουπονιών των μετατρέψιμων ομολόγων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου και του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, συζητήθηκε η προοπτική κρατικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς, που πλέον κρίνεται ως η πιθανότερη εξέλιξη. 

Η Eurobank υποχωρεί 1,8%, η Alpha Bank 0,7% ενώ αντίθετα η Εθνική ενισχύεται 3,25%. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση 0,04%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,6%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (7,66%), της Ελλάκτωρ (4,09%) και του ΟΤΕ (1,7%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (2,04%) και του ΟΛΠ (1,66%).

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πλέον σε πολύ μικρή απόσταση από το χαμηλό που είχε σημειωθεί στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και ήταν 484 μονάδες στις 16 Μαρτίου. Ο δε τραπεζικός δείκτης έχει βρεθεί πλέον σε χαμηλό όλων των εποχών, αφού οι τράπεζες είναι πιο ευαίσθητες στα σενάρια μακροοικονομικής επιδείνωσης, που, εάν επιβεβαιωθούν, θα οδηγήσουν σε αύξηση των «κόκκινων» δανείων και θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα για της κεφαλαιακής επάρκειας.

Η επιδείνωση στο πεδίο της πανδημίας ανησυχεί τους επενδυτές πως θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση το 2020 ενώ αυξάνεται ο φόβος για ύφεση και το 2021, καθώς αυξάνονται τα περιοριστικά μέτρα στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

«Στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών», ξεκαθάρισε εχθές ο κ. Μητσοτάκης, με τα κρούσματα ωστόσο να ξεπερνούν καθημερινά το επίπεδο των 1.000.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Άνεμος αισιοδοξίας στο ΧΑ και πονταρίσματα στα blue chips

Επανεκκίνηση του τουρισμού και άνοιγμα της οικονομίας έφεραν τον Γενικό Δείκτη με άνεση πάνω από τις 900 μονάδες και κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ πλήθος μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο ρεύμα κινήθηκε το ΧΑ, επικράτησαν πλήρως οι αγοραστές

Η αρχική βουτιά του Γενικού Δείκτη αντιμετωπίστηκε από τους επενδυτές ως ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις και η συνεδρίαση έκλεισε με τον Δείκτη μια «ανάσα» από τις 900 μονάδες, θετική μεταβολή και πολλά blue chips ενισχυμένα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των διεθνών αγορών κινείται το Χρηματιστήριο

Η αγορά κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες, με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει καθώς εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%. «Μεικτές» τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.