Φώτο: Shutterstock

Νέες πιέσεις στη Wall Street, ρευστοποιήσεις στην τεχνολογία

Παρά το γεγονός οτι η Wall Street μάζεψε τις σημαντικές απώλειες που σημείωνε στην αρχή της συνεδρίασης, έκλεισε τελικά καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο.

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street πυροδότησε το μαζικό selloff που πραγματοποιήθηκε στον τεχνολογικό κλάδο και η αγορά έκλεισε την χειρότερη εβδομάδα της από τα μέσα Μαρτίου. Η Wall Street κατάφερε να μαζέψει προς το τέλος την πτώση, σε μια εβδομάδα δύσκολη, λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Η Apple σημείωσε «βουτιά» μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις. Παράλληλα επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Παράλληλα ο δείκτης φόβου της Wall Street (VIX) βρέθηκε σε υψηλό 4 μηνών ανεβαίνοντας κατά 10,5 μονάδες που είναι και η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τα μέσα Ιουνίου όταν και οι επενδυτές έτρεξαν να τοποθετηθούν σε «αμυντικές επιλογές» ώστε να προστατευθούν από πιθανές απώλειες της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,59% στις 26.501 μονάδες με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες 1,21% στις 3.269 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq που παρασύρθηκε από τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα των μεγάλων της τεχνολογίας βρέθηκε χαμηλότερα κατά 2,45% στις 10.911 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος που οδηγούσε μέχρι πρότινος την ανάκαμψη της αγοράς από τα μέσα Μαρτίου, σημείωσε κατακόρυφη πτώση καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις επιδόσεις των Fab 5, εξαιρουμένης της Alphabet.

Η μετοχή της Apple έκλεισε με απώλειες 6% καθώς οι χαμηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις των iPhones επισκίασαν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις βασικές προβλέψεις. Η μετοχή της Amazon κατάγραψε απώλειες 5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που μπορεί να ξεπέρασαν τις προβλέψεις, αλλά η έλλειψη guidance για το ερχόμενο τρίμηνο απογοήτευσε τους επενδυτές. Η μετοχή του Netflix βρέθηκε χαμηλότερα κατά 5%.

Η μετοχή της Facebook σημείωσε πτώση άνω του 6% καθώς υπήρξε πτώση στους ενεργούς χρήστες. Η Wall ωστόσο δείχνει να στηρίζει την μετοχή καθώς ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων αναμένεται να βγει κερδισμένος από την συνεχιζόμενη τάση για αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης στον ψηφιακό κόσμο.

Η μητρική της Google, η Alphabet ξεχώρισε θετικά καθώς έκλεισε σε θετικό έδαφος με κέρδη κοντά στο 4% καθώς οι επενδυτές πανηγύρισαν τα σημάδια ανάκαμψης της διαφημιστικής δαπάνης με τον τεχνολογικό γίγαντα να επιστρέφει στα κέρδη το γ’ τρίμηνο ξεπερνώντας παράλληλα και τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Βουτιά» 21% σημείωσε η μετοχή του Twitter που δεν κατάφερε να προσελκύσει τόσους χρήστες όσους κατάφεραν τα άλλα κοινωνικά δίκτυα συμπεριλαμβανομένου και του Snapchat.

Ο ενεργειακός κλάδος επιδείνωσε το αρνητικό κλίμα σημειώνοντας απώλειες 2% που οδηγήθηκαν κυρίωσε από τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Exxon Mobil.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές δείχνουν ανήσυχοι καθώς τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται ενισχύοντας τους φόβους πως τα τελευταία μέτρα για την επανέναρξη της παραγωγής μπορεί να μετατεθούν επιβραδύνοντας την οικονομική ανάκαμψη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ