ΓΔ: 808.34 2.01% Τζίρος: 28.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:40:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuuterstock

Boieng, Johnson & Johnson και Κίνα «βύθισαν» τον Dow Jones

Την πτώση τροφοδότησαν τα αρνητικά εταιρικά νέα, με την Boieng και την Johnson & Johnson να δέχονται ισχυρότατα πλήγματα, αλλά και οι αδύναμες οικονομικές επιδόσεις της Κίνας.

Σε πτωτική πορεία επέστρεψε σήμερα η Wall Street μετά την άνοδο των προηγουμένων ημερών που οδήγησαν τους περισσότρους δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά. Την πτώση τροφοδότησαν τα αρνητικά εταιρικά νέα, με την Boieng και την Johnson & Johnson να δέχονται ισχυρότατα πλήγματα, αλλά και οι αδύναμες οικονομικές επιδόσεις της Κίνας.

Ο δείκτη Dow Jones έκλεισε στις 26.770,20, «χάνοντας» 255,68 μονάδες ή -0,95%, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,39% ενώ  απώλειες 0,93% σημείωσε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ. Το κλίμα επιβάρυναν τα αρνητικά νέα για την Boeing, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 4,8% μετά την δημοσιοποίηση επικοινωνίας στελεχών της εταιρίας περί παραπλάνησης της Federal Aviation Administration για την ασφάλεια των καθηλωμένων 737 MAX.

Ακόμα μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 5% σημείωσε η μετοχή της Johnson & Johnson μετά την ανάκληση βρεφικής πούδρας στις ΗΠΑ μετά τον εντοπισμό επικίνδυνης ουσίας.

Απογοήτευση προκάλεσαν οι οικονομικές επιδόσεις της Κίνας καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο περισσότερο από το αναμενόμενο και ήταν ο ασθενέστερος εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, επιβράδυνση που αποδίδεται στον εμπορικό πόλεμο. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 6,0% σε ετήσια βάση, συγκριτικά με ρυθμό ανάπτυξης 6,2% το δεύτερο τρίμηνο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου ήταν ο βραδύτερος από το πρώτο τρίμηνο του 1992 ενώ αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 6,1%

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ