ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall street, agores, market
Φώτο: Shutterstock

Σε νέο ρεκόρ οδηγεί τον Dow Jones το εμβόλιο της Moderna

Ισχυρά κέρδη για τις κυκλικές μετοχές, με αεροπορικές και τράπεζες να πρωταγωνιστούν, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην τεχνολογία. Ράλι +10% για τη μετοχή της Moderna.

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να στρέφουν εκ νέου την προσοχή τους σε κυκλικές μετοχές, χωρίς πάντως, να εγκαταλείπουν πλήρως και την υψηλή τεχνολογία. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας Moderna για την αποτελεσματικότητα κατά 95% του εμβολίου που αναπτύσσει κατά του κορονοϊού δημιουργεί το ίδιο ακριβώς κλίμα ευφορίας στις αγορές με αυτό που είχε επιτύχει η αντίστοιχη από τις Pfizer – BioNTech στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. 

Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώνεται ο Dow Jones έχοντας κέρδη 352 μονάδων ή 1,2%, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο 0,79%, ενώ κατά 0,24% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Εκ νέου οι κυκλικές μετοχές και κυρίως αυτές αερομεταφορών και χρηματοοικονομικών ομίλων αναλαμβάνουν δράση, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί και ο τίτλος της Moderna καθώς ενισχύεται σχεδόν 10%. 

Κέρδη 10% για τη μετοχή της Carnival και 4,8% για τη United Airlines, ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένες εμφανίζονται οι τραπεζικές μετοχές, με JPMorgan Chase και Wells Fargo να ενισχύονται άνω του 1%, ενώ κέρδη 3,1% σημειώνει ο τίτλος της Citigroup. 

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι  το υποψήφιο εμβόλιό της είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό, ενώ κανείς από τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές δεν ανέπτυξαν σοβαρά συμπτώματα της νόσου covid -19.  Σύμφωνα με την εταιρεία, το εμβόλιο διατηρείται για 30 ημέρες σε θερμοκρασία ψυγείου, ένα χαρακτηριστικό του που το καθιστά πιο «ικανοποιητικό» σε σύγκριση με αυτό των Pfizer - BioNTech. Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, η ευρωπαϊκή υπηρεσία φαρμάκων έχει ξεκινήσει ελέγχους σε πραγματικό χρόνο για το εμβόλιο της Moderna, αξιολογώντας το πρώτο στάδιο των ευρημάτων.  

Πάντως οι επενδυτές δεν παύουν να παρακολουθούν και τις απτές εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, με τις ΗΠΑ να παραμένουν η χώρα που έχει δεχθεί το πιο μεγάλο πλήγμα, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και θανάτων και αρκετές Πολιτείες επαναφέρουν σε ισχύ μέτρα περιορισμού μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών, προκειμένου να ανακάμψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για δεύτερη ημέρα στη Wall, ισχυρή ανάκαμψη του Bitcoin

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και η ανανεωμένη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ήταν οι παράγοντες που βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά οι τρεις βασικοί δείκτες.