ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη στην Ευρώπη, οριακές μεταβολές στη Wall Street

Συγκρατημένοι οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά μετά τη νέα ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer - BioNTEch. Σε ιστορικό υψηλό η μικρή κεφαλαιοποίηση.

Με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισαν οι επενδυτές σε Ευρώπη και Wall Street τη νέα ανακοίνωση των Pfizer - BioNTech για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσουν. Οι μεν ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, ενώ αντίθετα η Wall Street εμφανίζεται αρκετά συγκρατημένη. 

Πτώση 0,04% μονάδων για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,08%, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,09%. Αντίθετα ράλι σημειώνει η μικρή κεφαλαιοποίηση, με τον δείκτη Rusell 2000 να ενισχύεται 0,7% και να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί αναλυτές τονίζουν ότι πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει και οι επενδυτές δεν σκέφτονται για το «εάν» θα υπάρξει νέο εμβόλιο και επιστροφή στην κανονικότητα το «πότε» θα συμβεί αυτό, η διατήρηση μίας συγκρατημένης στάσης εκ μέρους τους αποδίδεται στο γεγονός ότι η πανδημία σε καμία περίπτωση δεν έχει εξαφανιστεί, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων αλλά και τα περιοριστικά μέτρα. 

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer, που συνεργάζεται με την BioNTech ανέφερε πως το εμβόλιο προστατεύει τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και εθνικότητας χωρίς να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα σε μια κλινική δοκιμή που υπήρξαν 44.000 εθελοντές. 

Κέρδη στην Ευρώπη

Σε αντίθεση με τη Wall Street οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές εμφανίστηκαν περισσότερο ικανοποιημένοι από τη νέα ανακοίνωση με όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου να εμφανίζουν σημαντική άνοδο. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 εμφάνισε κέρδη της τάξης του 0,44% στις 390,54 μονάδες. Ο DAX 30 στη Γερμανία είχε άνοδο 0,52% στις 13.201,89 μονάδες, ο CAC 40 στη Γαλλία ενισχύθηκε 0,52% στις 5.511,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε 0,31% υψηλότερα στις 6.385,24 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στο +0,59% και τις 7.981,50 μονάδες ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία ενισχύθηκε 0,87% στις 21.622,66 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και πετρέλαιο οδηγούν σε βουτιά τις διεθνείς αγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και για το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο να εντείνει τη διάθεση ρευστοποιήσεων εκ μέρους των επενδυτών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στη Wall Street από πληθωρισμό και καταναλωτικό κλίμα

Ο Dow Jones και ο S&P 500 αν και βρέθηκαν κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά υποχωρούν, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μέχρι την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τεχνολογικών κολοσσών την επόμενη εβδομάδα.