ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο για τη Wall Street

Στις τεχνολογικές μετοχές στρέφονται εκ νέου οι επενδυτές, με τη Wall Street να ακολουθεί πορεία σταθεροποίησης μετά από το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων.

Η… μεγάλη επιστροφή των τεχνολογικών μετοχών βοηθά την αμερικανική αγορά να καλύψει το χαμένο έδαφος της σημερινής συνεδρίασης και να γυρίσει σε ανοδική τροχιά, παρά το γεγονός βέβαια ότι παραμένουν οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,13%, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 0,30%, ενώ 0,79% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Η αντιστροφή τάσεων αποδίδεται αποκλειστικά στις τεχνολογικές μετοχές με τις Netflix και Amazon να ενισχύονται 1% και 0,4%. Στο +1% η Alphabet, στο 0,8% η Microsoft, ενώ κέρδη 0,4% εμφανίζουν Apple και Facebook.

Η σχετική, πάντως, διόρθωση των τριών δεικτών της Wall Street καταφθάνει μετά από μία σειρά ανοδικών συνεδριάσεων, με επίτευξη συνεχόμενων ρεκόρ και σαφώς εξαιτίας του ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά τα θετικά μηνύματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια κατά του κορονοϊού. 

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που συνεχίζει να δέχεται το πιο σκληρό πλήγμα από την πανδημία, με αρκετές Πολιτείες είτε να επιβάλουν πλήρες lockdown είτε να προχωρούν σε πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα ανακοινώνονται 161.165 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ ημερησίως, επίπεδο κατά 26% υψηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν ανακοινωθεί, μέχρι χθες, 11,5 εκατ. κρούσματα της νόσου covid-19. 

Αρνητική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις είχε και η ανακοίνωση για νέα αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες έφθασαν στις 742.000, έναντι 710.000 που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για δεύτερη ημέρα στη Wall, ισχυρή ανάκαμψη του Bitcoin

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και η ανανεωμένη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ήταν οι παράγοντες που βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά οι τρεις βασικοί δείκτες.