ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος με στήριξη από την τεχνολογία για τη Wall Street 

Η καλή πορεία των τεχνολογικών μετοχών αλλά και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας οδήγησε υψηλότερα την αμερικανική αγορά.

Στις ασφαλείς ακόμη και εν τω μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας τεχνολογικές μετοχές στράφηκαν οι επενδυτές στη Wall Street, με αποτέλεσμα οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς να σβήσουν τις αρχικές τους απώλειες και να κλείσουν με θετικό πρόσημο. 

Κέρδη 0,2% για τον Dow Jones στις 29.483 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,4% στις 3.581 μονάδες και τον Nasdaq, όπως είναι φυσικό, να ακολουθεί καλύτερη πορεία με άνοδο 0,9% στις 11.904 μονάδες. 

Πέραν της τεχνολογίας θετική επίδραση στην αγορά είχε η ανακοίνωση ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί της Γερουσίας ξεκινούν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Παρά το ότι οι τεχνολογικές μετοχές δεν εμφάνισαν εντυπωσιακή άνοδο, κατόρθωσαν να στηρίξουν την ευρύτερη αγορά, με Netflix και Amazon να ενισχύονται 0,6% και 0,4% αντίστοιχα. Στο +1% η Alphabet, άνοδος 0,6% για τη Micorosft, ενώ κέρδη 0,6% σημείωσε η Apple και 0,4% το Facebook

Η διαθέσεις σταθεροποίησης της αμερικανικής αγοράς και ενίοτε ελαφράς υποχώρησης καταφθάνει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα ισχυρών κερδών και εν τω μέσω των ανησυχιών για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Οι ελπίδες που δημιουργούν οι ανακοινώσεις για την επιτυχημένη πορεία των κλινικών δοκιμών αρκετών εμβολίων, ενίοτε «σκιάζονται» από τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, οι οποίες παραμένουν η χώρα που «σηκώνει» το πιο βαρύ φορτίο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα ανακοινώνονται 161.165 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ ημερησίως, επίπεδο κατά 26% υψηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν ανακοινωθεί, μέχρι χθες, 11,5 εκατ. κρούσματα της νόσου covid-19. Παράλληλα αρκετές Πολιτείες εφαρμόζουν νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας. 

Μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση καταγράφηκε στην αγορά πετρελαίου, με το Brent να ενισχύεται 0,11% στα 44,39 δολάρια και το αμερικανικό αργό να σημειώνει κέρδη 0,19% στα 42,09 δολάρια. Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση για τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,44% στα 1.865,65 δολάρια και τον άργυρο να αποδυναμώνεται υψηλότερα του 1% στα 24,1 δολάρια.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για δεύτερη ημέρα στη Wall, ισχυρή ανάκαμψη του Bitcoin

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και η ανανεωμένη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ήταν οι παράγοντες που βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά οι τρεις βασικοί δείκτες.