ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αναβάθμιση της Eurobank σε overweight από την JPMorgan

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η εκτίμηση της διοίκησης της ελληνικής τράπεζας για την πορεία των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) είναι απόλυτα ρεαλιστική.

Σε αναβάθμιση της σύστασή της για τη Eurobank σε «overweight» προχωρά η JPMorgan Cazenove, σε σημερινή της έκθεση και στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών εννεάμηνου της ελληνικής τράπεζας, με την τιμή – στόχο να διαμορφώνεται στα 0,70 ευρώ

Όπως αναφέρει ο χρηματοπιστωτικός όμιλος στην έκθεσή του η διοίκηση της Eurobank έστειλε ένα σαφές και απόλυτα ρεαλιστικό μήνυμα στη τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, προβλέποντας ότι τα δάνεια που θα μετατραπούν σε μη εξυπηρετούμενα την επόμενη χρονιά θα φθάσουν περίπου το 20%.

Βάσει της εκτίμησης της JPMorgan Cazenove το ύψος των νέων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) τα οποία οφείλονται στην κρίση που δημιουργεί η Covid-19, αν και δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αμελητέο θα φθάσει σε επίπεδα απόλυτα διαχειρίσημα για την ελληνική τράπεζα. 

Αναφορικά με τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν ο χρηματοοικονομικός όμιλος υπογραμμίζει ότι τα καθαρά έσοδα είναι σημαντικά υψηλότερα από την εκτίμησή του στα 31 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των κερδών από συναλλαγές 174 εκατ. ευρώ.

Τονίζει ακόμη ότι με δεδομένο το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και την πολύ καλή ποιότητα του ενεργητικού της ελληνικής τράπεζας αλλά και τη δυνατότητα της διοίκησης να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που προσφέρουν μεγαλύτερη αξία, η μετοχή της Eurobank έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να ευνοηθεί από μία διευρυμένη ανοδική αντίδραση της ελληνικής αγοράς. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Περιθώριο ανόδου έως 40% για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

Στα 2,2 ευρώ τοποθετεί την τιμή - στόχο για την τράπεζα η ελληνική χρηματιστηριακή, με σύσταση «overweight», τονίζοντας ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα να «εκμεταλλευτεί» με τον καλύτερο τρόπο την ανάκαμψη της οικονομίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Αναβαθμίζουν τις προβλέψεις η Bank of America και η KBW

Η BofA αυξάνει στο 1 ευρώ την τιμή στόχο, αναβαθμίζει κατά μέσο όρο 12% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και διατηρεί τη σύσταση «αγορά». Η KBW ανεβάζει σημαντικά την τιμή στόχο και κατατάσσει την Eurobank ως κορυφαία επιλογή.