ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προς νέα ιστορικά υψηλά οδεύει η Wall Street

Διατηρείται υψηλότερα των 30.000 μονάδων ο Dow Jones, με τις μετοχές αξίας να ανακάμπτουν, μετά από αρκετούς μήνες ισχυρών ρευστοποιήσεων, χάρη στις ελπίδες που δημιουργεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σταθερά υψηλότερα των 30.000 μονάδων παραμένει ο Dow Jones, χάρη στις θετικές ειδήσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, την ελπίδα για καλύτερη πορεία της οικονομίας το 2021 και την άρση της αβεβαιότητας για τη μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ, καθώς το επιτελείο Τραμπ τελικά αποδέχθηκε την ήττα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,30%, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά έως και το επίπεδο των 30.116,51 μονάδων, με τη μετοχή της Chevron να ενισχύεται άνω του 4% και να αποτελεί το μεγαλύτερο στήριγμα για την δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Κέρδη 1,43% για τον S&P 500, με τον Nasdaq να κινείται 1,33% υψηλότερα. 

Εκ νέου οι κυκλικές μετοχές αναλαμβάνουν τα ηνία, παρά το γεγονός ότι ανοδικά κινείται και η υψηλή τεχνολογία, καθώς οι ελπίδες για ταχύτερη ανάκαμψη των ΗΠΑ εντός του 2021 τις ευνοεί περισσότερο. Ταυτόχρονα, όπως τονίζουν οι αναλυτές, η διαμόρφωση του Dow Jones άνω των 30.000 μονάδων αποτελεί και ένα ψυχολογικό στήριγμα για τους επενδυτές, οι οποίοι εμφανίζονται περισσότερο σίγουροι για την καταπολέμηση της πανδημίας και την επιστροφή οικονομίας και κοινωνίας στην προ κορονοϊού κανονικότητα. 

Οι μετοχές αξίας είναι αυτές που σημειώνουν την καλύτερη πορεία από την αρχή Νοεμβρίου, με το iShares Russell 1000 Value ETF να εμφανίζει σήμερα κέρδη 2,2%. Πρόκειται για μετοχές που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα τους προηγούμενες μήνες, με τις αποτιμήσεις τους να έχουν υποχωρήσει σημαντικά και να αποτελούν, σε αρκετές περιπτώσεις, αγοραστικές ευκαιρίες. 

Από την αρχή Νοεμβρίου και παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε στην αγορά η εκλογική διαδικασία, οι ειδήσεις για νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν ενισχύσει τις επενδυτικές διαθέσεις, με τον Dow Jones να έχει άνοδο 13% από την αρχή του μήνα, η οποία εάν συνεχιστεί στις λίγες ημέρες που απομένουν θα καταστήσει τον Νοέμβριο του 2020 τον καλύτερο μήνα για τον δείκτη από το 1987. Στο 11,2% τα μηνιαία κέρδη για τον S&P 500 και στο 10,1% για τον Nasdaq. 

H Wall Street εμφανίζεται, επίσης, εξαιρετικά ευχαριστημένη με τη φημολογία ότι νέα υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ θα είναι η πρώην πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν. Η κυρία Γέλεν θεωρείται ως ένα πρόσωπο «φιλικό προς τις αγορές», με την επιτυχημένη προϊστορία της στη Fed, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ικανή να κλείσει την πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ Βουλής και Γερουσίας για το νέο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Οι φόβοι για την ανάπτυξη έφεραν πτώση στη Wall Street

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφίξει την οικονομική πολιτική της μέχρι το 2023 η Fed και να περιορίσει τις αγορές ομολόγων από το φθινόπωρο. Αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στη Wall που αναζητεί κατεύθυνση

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βγαίνει κερδισμένος από την ευρύτερη αγορά παρά την εικόνα των «Fab 5». Ανάμεικτη εικόνα για την μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουλίου.