ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θέλει να αγοράσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε μια εντυπωσιακή πρόταση για την αγορά των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προχώρησε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοινώθηκε και από τις δυο εταιρείες.

Σε μια εντυπωσιακή πρόταση για την αγορά των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προχώρησε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοινώθηκε και από τις δυο εταιρείες.

Η προσφορά για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης φτάνει τα 36,6 δισ. δολάρια (29,6 δισ. στερλίνες) με τον Διευθ. Συμβουλο του χρηματιστήριου του Χονγκ Κονγκ Τσαρλς Λι να σημειώνει πως «Η ένωση του Χρηματιστήριου του Χονγκ Κονγκ με το αντίστοιχο του Λονδίνου θα αναδιαμορφώσει τις αγορές για τις επόμενες δεκαετίες».

Παράλληλα ο ισχυρός άντρας του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ ανέφερε πως «και τα δυο Χρηματιστήρια έχουν εξαιρετικές εταιρείες, μεγάλη οικονομική δύναμη και αποδεικνύουν πως αποτελούν καλές ανταποδοτικές αγορές».

Παράλληλα όμως με την μεγάλη συμφωνία που δείχνει να βρίσκεται στα σκαριά, μια πιθανή πώληση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σε εκείνο του Χονγκ Κονγκ μπορεί να παγώσει την πρόταση εξαγοράς της Refinitiv από την αγορά του Λονδίνου με αντίτιμο 27 δισ. δολαρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

EY: Μειωμένες οι δημόσιες εγγραφές στα διεθνή χρηματιστήρια το 2023

Ο κλάδος της τεχνολογίας συνεχίζει να κυριαρχεί στην παγκόσμια δραστηριότητα δημόσιων εγγραφών φέτος, καταγράφοντας ωστόσο μειωμένα έσοδα, και ακολουθεί η βιομηχανία που καταγράφει σταθερή ανάπτυξη.
epsilon net
ΑΓΟΡΕΣ

Ελεύθερη πτώση (-30%) για την Epsilon Net μετά την αναμόρφωση μεγεθών

Η εισηγμένη προχώρησε σε «αλλαγή λογιστικού χειρισμού» για το πρόγραμμα stock options, με αποτέλεσμα να καταγραφεί μεγάλη υποχώρηση για τα μεγέθη του 2022. Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων.
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούνται αισιόδοξες εκτιμήσεις στο Χ.Α. παρά τα σημάδια κόπωσης

Οι εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής αγοράς για τους επομένους μήνες παραμένουν θετικές. «Η Ελλάδα θα είναι το εξώφυλλο των επόμενων 12 μηνών», σημειώνει ο Marshall Stocker, επικεφαλής αναδυόμενων αγορών της Morgan Stanley.