ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
άγαλμα ταύρου Χονγκ Κονγκ
Φώτο: Shutterstock

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θέλει να αγοράσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε μια εντυπωσιακή πρόταση για την αγορά των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προχώρησε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοινώθηκε και από τις δυο εταιρείες.

Σε μια εντυπωσιακή πρόταση για την αγορά των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προχώρησε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοινώθηκε και από τις δυο εταιρείες.

Η προσφορά για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης φτάνει τα 36,6 δισ. δολάρια (29,6 δισ. στερλίνες) με τον Διευθ. Συμβουλο του χρηματιστήριου του Χονγκ Κονγκ Τσαρλς Λι να σημειώνει πως «Η ένωση του Χρηματιστήριου του Χονγκ Κονγκ με το αντίστοιχο του Λονδίνου θα αναδιαμορφώσει τις αγορές για τις επόμενες δεκαετίες».

Παράλληλα ο ισχυρός άντρας του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ ανέφερε πως «και τα δυο Χρηματιστήρια έχουν εξαιρετικές εταιρείες, μεγάλη οικονομική δύναμη και αποδεικνύουν πως αποτελούν καλές ανταποδοτικές αγορές».

Παράλληλα όμως με την μεγάλη συμφωνία που δείχνει να βρίσκεται στα σκαριά, μια πιθανή πώληση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σε εκείνο του Χονγκ Κονγκ μπορεί να παγώσει την πρόταση εξαγοράς της Refinitiv από την αγορά του Λονδίνου με αντίτιμο 27 δισ. δολαρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καταδικάζει την ποινή Λάι, ζητά άμεση απελευθέρωση του

Ο ΟΗΕ ζητά την ακύρωση της 20ετούς καταδίκης του φιλοδημοκρατικού Τζίμι Λάι στο Χονγκ Κονγκ και την άμεση απελευθέρωσή του, θεωρώντας ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι διεθνείς υποχρεώσεις.
Ορίζοντας Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες Βρετανίας, ΕΕ και Ιαπωνίας για καταδίκη Τζίμι Λάι στο Χονγκ Κονγκ

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Τζίμι Λάι, Βρετανού πολίτη και επικριτή της Κίνας, που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση στο Χονγκ Κονγκ. Δήλωσε στήριξη στον λαό του Χονγκ Κονγκ και υποσχέθηκε δράσεις.
Διαδηλωτής στο Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Οικογένεια Λάι: «Δρακόντεια και απάνθρωπη» η ποινή στον πρώην μεγιστάνα

Η οικογένεια του Τζίμι Λάι χαρακτήρισε τη 20ετή καταδίκη του για αθέμιτη σύμπραξη με ξένες δυνάμεις ως «δρακόντεια» και «απάνθρωπη», εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία του και επισημαίνοντας πλήγμα στη δικαιοσύνη του Χονγκ Κονγκ.
Διαδηλωτής στο Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

HRW: Η ποινή του πρώην μεγιστάνα Λάι στο Χονγκ Κονγκ ισοδυναμεί με θανατική

Διεθνείς οργανώσεις καταγγέλλουν τη 20ετή κάθειρξη του Τζίμι Λάι, τονίζοντας πως πρόκειται για επίθεση στην ελευθερία έκφρασης και ουσιαστικά ισοδυναμεί με θανατική ποινή, εντείνοντας την ανησυχία για τα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ.
Ουρανοξύστες Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Είκοσι χρόνια κάθειρξη στον Τζίμι Λάι για αθέμιτη σύμπραξη στο Χονγκ Κονγκ

Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ καταδίκασε τον Τζίμι Λάι, πρώην ιδιοκτήτη της Apple Daily, σε 20 χρόνια κάθειρξη για σύμπραξη με ξένες δυνάμεις και διέγερση σε εξέγερση, αγνοώντας διεθνείς εκκλήσεις για την απελευθέρωσή του.
Ουρανοξύστες Χονγκ Κονγκ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χονγκ Κονγκ: Νέο AI μοντέλο προβλέπει καταιγίδες και καταρρακτώδεις βροχές

Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ ανέπτυξαν σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει καταιγίδες και έντονες βροχές έως και τέσσερις ώρες νωρίτερα, βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω κλιματικής αλλαγής.