ΓΔ: 895.35 0.80% Τζίρος: 25.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:53:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε ο S&P 500, σε νέα υψηλά ο Nasdaq

Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% σημείωσε ο Dow Jones που οδεύει στον καλύτερο Νοέμβριο από το 1987. Κέρδη 2,3% στην εβδομάδα για τον S&P 500 που είναι στο δρόμο για τον καλύτερο Νοέμβριο της ιστορίας του. 3% κέρδη για Nasdaq.

Με την τεχνολογία να παρέχει ισχυρή στήριξη καθώς ο Dow Jones αναζητούσε κατεύθυνση, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με κέρδη την εβδομάδα και οδεύουν προς διψήφια άνοδο τον Νοέμβριο και να καταγράψουν την καλύτερη πορεία τους εδώ και χρόνια.

Η τεχνολογία αποτέλεσε τον μεγάλο νικητή της σημερινής συνεδρίασης καθώς οι μετοχές των Fab 5 συνεχίζουν να διατηρούν το ενδιαφέρον των επενδυτών ενώ τα κέρδη τους συνεχίζουν να αυξάνονται. Σε εβδομαδιαία κέρδη, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,2%, ο S&P 500 ανέβηκε κατά 2,3% και ο Nasdaq ενισχύθηκε σχεδόν 3%.

Ο Dow Jones μετά από μάχη έκλεισε τελικά με κέρδη 0,13% στις 29.910 μονάδες ενώ ο S&P 500 περιόρισε σημαντικά τα κέρδη του κλείνοντας τελικά με μικρή άνοδο 0,28% στις 3.639 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0.92% στις 12.205 μονάδες.

Όλοι οι δείκτες της Wall Street σημειώνουν άνοδο που ξεπερνάει το 10% αυτό τον μήνα, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε πορεία για τον καλύτερο Νοέμβριο της ιστορίας του, με τα κέρδη του να φτάνουν το 11%. Η άνοδος κλάδων όπως ο βιομηχανικός και ο χρηματοοικονομικός έχουν δώσει ώθηση στον Dow Jones να φτάσει σε ιστορικά υψηλά και να βρίσκεται σε πορεία για να καταγράψει τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη από το 1987, σημειώνοντας μέχρι στιγμής άνοδο 12,8%. Dow Jones και S&P 500 την Τρίτη σημείωσαν νέα ρεκόρ, καθώς το επενδυτικό κλίμα ενισχύεται από τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο Nasdaq έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ του 44 φορές μέσα στο έτος με την τελευταία φορά να είναι πριν τις Ευχαριστίες, ενώ καταγράφει μηνιαία κέρδη 10,8%.

Η Apple με κέρδη 0,49%, η Amazon με άνοδο 0,32%, η Facebook που ενισχύθηκε κατά 0,81%, η Alphabet που βρέθηκε υψηλότερα κατά 1,28% και η Microsoft με κέρδη 0,62% οδήγησαν το ανοδικό ράλι της σημερινής συνεδρίασης.

Αυτή η άνοδος στις τεχνολογικές μετοχές βοήθησε την αγορά να αντιπαρέλθει την αδυναμία που σημείωσε η αγορά καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ καθώς και την πτώση που σημειώθηκε στον κλάδο της ενέργειας που συνδέονται με την απόδοση της οικονομίας.

Ο ενεργειακός κλάδος σημείωσε πτώση 1% καθώς οι επενδυτές θέλησαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, όμως παρέμεινε σε πορεία για να σημειώσει για Τρίτη εβδομάδα κέρδη εν μέσω των ανησυχίων για τις τιμές πετρελαίου λίγο πριν την σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα.

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τις διαδικτυακές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 22% και να διαμορφώνονται στα επίπεδα ρεκόρ των 5,1 δις. δολαρίων την ημέρα των Ευχαριστιών, οδήγησε Shopify και Etsy να σημειώσουν σημαντικά κέρδη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ