Ελληνικό Χρηματιστήριο

Συγκρατημένη άνοδος του Γενικού Δείκτη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Με συγκρατημένη αισιοδοξία από τους επενδυτές, ο Γενικός Δείκτης κινείται σε θετικούς ρυθμούς στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, και πλησιάζει τις 865 μονάδες.

Η αξιολόγηση από τον οίκο Scope Rating για το αξιόχρεο της Ελλάδας και η αναμονή για πιθανή θετική αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία δημιουργούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε θετικούς ρυθμούς.

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:10 σημειώνει μικρή άνοδο 0,27% στις 864,93 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 4,47 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή άνοδο 0,11% με την μετοχή της ΔΕΗ να καταγράφει κέρδη 0,80%, με τον ΟΛΠ να ενισχύεται κατά 0,88% και η μετοχή της ΕΧΑΕ έχει άνοδο 0,78%. Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της ΟΠΑΠ με απώλειες 0,25% και του ΟΤΕ με 0,22%, ενώ η μετοχή της Jumbo καταγράφει απώλειες 0,69%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,70% με την μετοχή της Attica Bank να σημειώνει κέρδη 1,92%, και ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς με 0,94% ενώ Alpha Bank και Εθνική καταγράφουν άνοδο 0,87% και η Eurobank 0,23%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη 1,43% με την MLS να σημειώνει άνοδο 3,50% και η Κέκροψ 3,16% ενώ η μετοχή της Ιασώ σημειώνει άνοδο 2,13%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδος στο Χ.Α., έχασαν τα κέρδη τους οι τράπεζες

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,1%, καθώς οι μετοχές δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη, παρά τα χθεσινά αποτελέσματα της Τρ. Πειραιώς, που αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη για τους αναλυτές.
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχωρούν οι φόβοι για τις τράπεζες, ράλι ανακούφισης στο Χρηματιστήριο

Τα καλύτερα από τις προβλέψεις αποτελέσματα της Τρ. Πειραιώς περιορίζουν τις ανησυχίες για την επίπτωση της κρίσης στις τράπεζες και διατηρούν για δεύτερη συνεδρίαση την ορμή των τραπεζικών μετοχών.