ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
jpmorgan
Πηγή: Shutterstock.

JPMorgan: Θα «πέσουν» 1,1 τρισ. δολάρια στις αγορές το 2021 

Σύμφωνα με εκτίμηση του αμερικανικού ομίλου οι εισροές κεφαλαίων στις διεθνείς αγορές μπορεί να φθάσουν τα 40 δισ. δολάρια μηνιαίως, με σημαντική υποχώρηση των εκροών.

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξη για την πορεία των διεθνών αγορών το 2021 εμφανίζεται η JPMorgan σε report της, καθώς εκτιμά ότι οι εισροές κεφαλαίων θα φθάσουν στα 600 δισ. δολάρια, ενώ οι εκροές θα μειωθούν κατά 500 δισ.

Όπως μάλιστα τονίζει ο αναλυτής του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου, Νίκος Πανηγυρτζόγλου, η πτώση των εκροών θα διαμορφωθεί στα χαμηλά επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί κατά τη διετία 2016 – 2018.

Μάλιστα εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος των εισροών, που μπορεί να φτάσει περίπου τα 40 δισ. δολάρια το μήνα, θα προέλθει από τους ιδιώτες επενδυτές λιανικής, ενώ τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια  και οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να είναι πιο «μετριοπαθείς» στις αγορές μετοχών.

Από την άλλη τα λεγόμενα risk parity funds, μπορεί να θέλουν να αυξήσουν την έκθεσή τους μετά από τη μείωση του 2020. Παράλληλα, η προσφορά θα μειωθεί με την ομαλοποίηση που αναμένεται στις μοχλευμένες εξαγορές και στις επαναγορές μετοχών σύμφωνα με την JPMorgan.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και πετρέλαιο οδηγούν σε βουτιά τις διεθνείς αγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και για το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο να εντείνει τη διάθεση ρευστοποιήσεων εκ μέρους των επενδυτών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στη Wall Street από πληθωρισμό και καταναλωτικό κλίμα

Ο Dow Jones και ο S&P 500 αν και βρέθηκαν κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά υποχωρούν, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μέχρι την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τεχνολογικών κολοσσών την επόμενη εβδομάδα.