ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση του Δείκτη στο άνοιγμα των συναλλαγών

Με επιφυλακτικότητα και σταθεροποιητικές τάσεις ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης που διατηρείται πάνω από το ψυχολογικό όριο των 870 μονάδων.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφονται ανάμεικτα πρόσημα.

Στις 11:15 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 871,43 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,24%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 7,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,42% με την μετοχή του ΑΔΜΗΕ να ενισχύεται κατά 1,19%. Η Φουρλής σημειώνει άνοδο 0,92% ενώ η μετοχή του ΟΛΠ σημειώνει άνοδο 0,66%. Σε αρνητικό έδαφος η Τιταν με απώλειες 1,08% και η Βιοχαλκο με 0,53% ενώ η Coca Cola καταγράφει πτώση 0,53%.

Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,02% με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 1,04%, με την Εθνική να έχει κέρδη 0,56% και η Attica Bank 0,68% ενώ η Alpha Bank σημειώνει οριακή άνοδο 0,17%. Εκτός κλίματος μέχρι στιγμής η Eurobank με απώλειες 0,62%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο 0,06% με την μετοχή της MIG να καταγράφει κέρδη 0,90% και η ΑΣΚΟ 1,01% ενώ η Αβαξ ενισχύεται κατά 0,78%. Σε αρνητικό πρόσημο η Quest με απώλειες 0,56% και η Κέκροψ με 0,87%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές

Ξεπερνούν το 2% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, με τον Γεν. Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων και την αγορά να εμφανίζει πορεία καλύτερη της Ευρώπης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συσσώρευση με τις τράπεζες σταθερά στο επίκεντρο

Η αγορά παρακολουθεί τη συνέχιση της αντιπαλότητας μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης, ενώ το σχετικά αρνητικό διεθνές περιβάλλον εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις σημερινές συναλλαγές και στο ΧΑ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ενεργειακή ώθηση για το ΧΑ, προσπάθεια αντίδρασης από τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τα ΕΛΠΕ και το 1% για τη Motor Oil, ενώ συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις τραπεζικές μετοχές.