Φωτο: Shutterstock

Νέο ρεκόρ στα ομόλογα, κάτω και από 1,26% η απόδοση

Απότομη πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σημειώθηκε πριν τις 16.00 και η απόδοση κινείται προς νέο ιστορικό χαμηλό, σε επίπεδο κάτω από 1,26%.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινούνται τα ελληνικά ομόλογα, παρότι σήμερα για αρκετές ώρες η απόδοση των δεκαετών τίτλων αναφοράς είχε κινηθεί ανοδικά, ξεπερνώντας και το 1,29%.

Λίγο πριν τις 16.00 σημειώθηκε εντυπωσιακή αλλαγή τάσης, καθώς επενδυτές θεώρησαν ότι η πρόσκαιρη άνοδος της απόδοσης δίνει ευκαιρίες εισόδου. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε εντυπωσιακά, χαμηλότερα και από το 1,26%, για πρώτη φορά στην ιστορία.

grce_bonds

Οι επενδυτές τοποθετούνται στα ομόλογα ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της ΕΚΤ, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, όπου αναμένεται να γίνουν αναφορές στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο αρχίζει τον επόμενο μήνα, αλλά και των ανακοινώσεων του οίκου S&P, την Παρασκευή για την αναμενόμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας.

Όπως έγραψε το BD νωρίτερα, το νέο ιστορικό χαμηλό απόδοσης των ελληνικών 10ετών ομολόγων, που καταγράφηκε στη χθεσινή διαπραγμάτευση, είναι μόνο ένας από τους ενδιάμεσους σταθμούς στο εντυπωσιακό τους ράλι. Κοινή εκτίμηση των παραγόντων της αγοράς είναι ότι πολύ σύντομα το κοντέρ θα… γράψει μηδέν, καθώς οι ελληνικοί τίτλοι έχουν εισέλθει σε έναν ενάρετο κύκλο και θα έχουν απόδοση χαμηλότερη από 1%.

Με τη χθεσινή υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς στο 1,28%, ο ελληνικός τίτλος αναφοράς έχει διανύσει τεράστια απόσταση μέσα σε ένα μόνο 12μηνο, υποχωρώντας κατά 303 μονάδες βάσης (3,03%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα ομόλογα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΚΤ

Τα νέο κύμα ανόδου των τιμών που πυροδοτήθηκε από την ΕΚΤ οδήγησε στην εγχώρια αγορά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 0,65% από 0,69% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 0,027% από 0,032% και του 15ετούς στο 0,885% από 0,886%.
bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Aρνητική και πάλι η απόδοση του 5ετους ομολόγου

H περιορισμένη προσφορά τίτλων στη δευτερογενή αγορά σε συνδυασμό με την αγοραστικές παρεμβάσεις της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας αποτελούν το βασικό μοχλό που συμπιέζει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.