ΓΔ: 823.23 0.73% Τζίρος: 33.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:50:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νέο ρεκόρ στα ομόλογα, κάτω και από 1,26% η απόδοση

Απότομη πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σημειώθηκε πριν τις 16.00 και η απόδοση κινείται προς νέο ιστορικό χαμηλό, σε επίπεδο κάτω από 1,26%.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινούνται τα ελληνικά ομόλογα, παρότι σήμερα για αρκετές ώρες η απόδοση των δεκαετών τίτλων αναφοράς είχε κινηθεί ανοδικά, ξεπερνώντας και το 1,29%.

Λίγο πριν τις 16.00 σημειώθηκε εντυπωσιακή αλλαγή τάσης, καθώς επενδυτές θεώρησαν ότι η πρόσκαιρη άνοδος της απόδοσης δίνει ευκαιρίες εισόδου. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε εντυπωσιακά, χαμηλότερα και από το 1,26%, για πρώτη φορά στην ιστορία.

grce_bonds

Οι επενδυτές τοποθετούνται στα ομόλογα ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της ΕΚΤ, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, όπου αναμένεται να γίνουν αναφορές στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο αρχίζει τον επόμενο μήνα, αλλά και των ανακοινώσεων του οίκου S&P, την Παρασκευή για την αναμενόμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας.

Όπως έγραψε το BD νωρίτερα, το νέο ιστορικό χαμηλό απόδοσης των ελληνικών 10ετών ομολόγων, που καταγράφηκε στη χθεσινή διαπραγμάτευση, είναι μόνο ένας από τους ενδιάμεσους σταθμούς στο εντυπωσιακό τους ράλι. Κοινή εκτίμηση των παραγόντων της αγοράς είναι ότι πολύ σύντομα το κοντέρ θα… γράψει μηδέν, καθώς οι ελληνικοί τίτλοι έχουν εισέλθει σε έναν ενάρετο κύκλο και θα έχουν απόδοση χαμηλότερη από 1%.

Με τη χθεσινή υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς στο 1,28%, ο ελληνικός τίτλος αναφοράς έχει διανύσει τεράστια απόσταση μέσα σε ένα μόνο 12μηνο, υποχωρώντας κατά 303 μονάδες βάσης (3,03%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ