ΓΔ: 833.55 0.78% Τζίρος: 19.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:06:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Με ανοδική τάση ο ΓΔ στοχεύει τις 880 μονάδες

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 875,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,27% στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ήπια άνοδο καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 875,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,27%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,95 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,30%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+2,91%), της Ελλάκτωρ (+1,32%), της Εθνικής (+1,30%), της Fourlis (+1,12%) και της Πειραιώς (+1,10%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-0,50%) και της Motor Oil (-0,37%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,66%) και της Υγείας (+2,07%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-0,57%) και των Τροφίμων (-0,43%).

Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 11 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Alpha Αστικά Ακίνητα +7,86% και Q&R +3,73%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -4,92% και Ιντερτέκ -1,41%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο με υπεραπόδοση έναντι της Ευρώπης

Πορεία καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές ακολουθεί το ΧΑ, με ώθηση και από έκθεση της HSBC η οποία προχώρησε σε αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς. Υπέρβαση των 835 μονάδων στην έναρξη των συναλλαγών.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Έμεινε σε ανοδική τροχιά ο Γ. Δείκτης παρά την κάμψη των συναλλαγών

Η αγορά «χωνεύει» την άνοδο της περασμένης εβδομάδας σε υψηλά δωδεκαμήνου και ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε σήμερα να ξεπεράσει τις 830 μονάδες. Αδύναμες οι τραπεζικές μετοχές, ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, συνέχεια ανόδου για Viochalco.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, απομακρύνονται οι 830 μονάδες

Χάνει την αρχική της ορμή η αγορά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις κυρίως ρευστοποιώντας κέρδη σε μετοχές που έχουν τρέξει σημαντικά στις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ώθηση στο Χρηματιστήριο από τα στοιχεία - έκπληξη για το ΑΕΠ

Η μικρότερη από το αναμενόμενο ύφεση το 2020 επέτρεψε στο Γενικό Δείκτη να «αναρριχηθεί» στις 825 μονάδες αν και παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα η αξία των συναλλαγών. Προβληματίζει η διεθνής αβεβαιότητα στις αγορές.