ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Asimi, Argyros, Silver
Φωτο: Shutterstock

Το ασήμι η νέα επιλογή των μικροεπενδυτών της Reddit με ράλι 11%

Στο πολύτιμο μέταλλο στρέφονται οι νεαροί ερασιτέχνες επενδυτές της Reddit, με το iShares Silver Trust της BlackRock να έχει εισροές κεφαλαίων 944 εκατ. δολάρια την Παρασκευή.

Μετά τις μετοχές της GameStop, οι νεαροί ερασιτέχνες επενδυτές ανακάλυψαν μία νέα τοποθέτηση μέσω της οποίας συνεχίζουν να επιτίθενται, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν μέσω της πλατφόρμας Reddit, στους «μεγάλους» της Wall Street.

Το νέο τους αγαπημένο παιχνίδι αποδεικνύεται το ασήμι, με τα προθεσμιακά συμβόλαια του πολυτίμου μετάλλου να εμφανίζουν άνοδο που ξεπερνά το 11%, άνω των 30 δολαρίων η ουγκιά, εξαιτίας πραγματικού οργασμού αγορών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

Το ETF της BlackRock, iShares Silver Trust εμφάνισε πρωτοφανείς ροές μετρητών ύψους 944 εκατ. δολαρίων την Παρασκευή, αλλά είναι βέβαιο ότι τα νέα στοιχήματα σε ένα δύσκολο στο σορτάρισμα εμπόρευμα μάλλον θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στους νεαρούς «επαναστάτες» επενδυτές. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις (long) στο πολύτιμο μέταλλο από τα μέσα του 2019, βάσει των στοιχείων της αμερικανικής Commodity Futures Trading Commission. 

Παράλληλα η αγορά για το ασήμι είναι δύσκολο να «μετρηθεί» με εκτίμηση ότι μόνο οι αποθηκευμένες ποσότητες στο Λονδίνο έχουν αξία 48 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα το ασήμι ακολούθησε πολύ καλή πορεία το 2020, με άνοδο 60% εξαιτίας και του αδύναμου δολαρίου, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές της Wall Street τάσσονται υπέρ των τοποθετήσεων στο πολύτιμο μέταλλο. 

Ράλι για το ασήμι χάρη στους «μικροεπενδυτές»

Asimi, Argyros, Silver

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Αναστολή διαπραγμάτευσης για το νικέλιο μετά την εκτίναξη της τιμής

Η τιμή του μετάλλου έχει εκτοξευθεί κατά 250% σε διάστημα δύο συνεδριάσεων, υπό τον φόβο περαιτέρω μείωσης των προμηθειών, με τη Ρωσία να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σε διεθνές επίπεδο.
Silver, Argiros, Asimi
ΑΓΟΡΕΣ

Η νέα «φούσκα» στις αγορές: Πώς «απογειώθηκε» το ασήμι

Σε υψηλά οκτώ ετών εκτινάχθηκε ξαφνικά το πολύτιμο μέταλλο, που έχει γίνει το νέο στοίχημα των νεαρών μικροεπενδυτών. Πιστεύουν ότι η τιμή χειραγωγείται από μεγάλες τράπεζες και πρέπει να ανεβεί στα 1.000 δολ.