ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η αβεβαιότητα για την οικονομία κρατάει χαμηλά τις ευρωπαϊκές αγορές

Οι χθεσινοβραδινές απώλειες της Wall Street και τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ προβληματίζουν τους επενδυτές που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ανάμεικτα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, μετά και τα αρνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ και έφεραν την Wall Street να κλείσει με απώλειες. Παράλληλα έχουν στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα κυρίως του ασφαλιστικού κλάδου, περιμένοντας και τα στοιχεία για την κατανάλωση στην Ευρώπη.

Στη Βρετανία οι πωλήσεις λιανικής «βυθίστηκαν» κατά 8,2% τον Ιανουάριο, με την πτώση να είναι μεγαλύτερη από ότι προβλέπονταν, ενώ στην Γερμανία ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο 1,4% ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Στις 10:25, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,14% στις 413,29 μονάδες και ο Eurostoxx 50 σημειώνει 0,15% στις 3.686 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα κατά 0,27% στις 13.925 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακές απώλειες 0,17% στις 6.605 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει μικρά κέρδη 0,33%.

Στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος σημειώνοντας οριακές απώλειες 0,02% στις 22.917 μονάδες και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,27% στις 8.040 μονάδες.

Στον ασφαλιστικό κλάδο η Swiss Re θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες το 2020 καθώς χρεώσεις σχετικές με την πανδημία επιβάρυναν σημαντικά τον ισολογισμό της.

Η Allianz ανέφερε πτώση 2,2% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο, όμως ήταν λιγότερες οι απώλειες από τις προβλέψεις των αναλυτών, με τον ασφαλιστικό κολοσσό να αναφέρει πως η πανδημία του κορονοϊού έχει επιβαρύνει τις χρεώσεις.

Στη Γαλλία, η Renault κατέγραψε απώλειες 8 δις. ευρώ το 2020 καθώς η πανδημία προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά και την παραγωγή. Η Volkswagen ανακοίνωσε πως παραμένει σε καλή κατάσταση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανάσα» από τη Fed στη Wall Street, σταθερή η νομισματική πολιτική

Η πολιτική της Fed θα παραμείνει χαλαρή έως ότου επιτευχθεί πρόοδος στον διπλό στόχο που έχει θέσει για πλήρη απασχόληση και σταθεροποίηση των τιμών. Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος μετά τις ανακοινώσεις της Fed.
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500, αντεπίθεση από τεχνολογία

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ καθησύχασαν τους επενδυτές πως θα διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed. Σε εβδομαδιαία κέρδη οδεύει Dow Jones και S&P500, σε αντίθετη πορεία έφεραν τον Nasdaq οι ρευστοποιήσεις.