ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Φωτο: Shutterstock

Η αβεβαιότητα για την οικονομία κρατάει χαμηλά τις ευρωπαϊκές αγορές

Οι χθεσινοβραδινές απώλειες της Wall Street και τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ προβληματίζουν τους επενδυτές που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ανάμεικτα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, μετά και τα αρνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ και έφεραν την Wall Street να κλείσει με απώλειες. Παράλληλα έχουν στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα κυρίως του ασφαλιστικού κλάδου, περιμένοντας και τα στοιχεία για την κατανάλωση στην Ευρώπη.

Στη Βρετανία οι πωλήσεις λιανικής «βυθίστηκαν» κατά 8,2% τον Ιανουάριο, με την πτώση να είναι μεγαλύτερη από ότι προβλέπονταν, ενώ στην Γερμανία ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο 1,4% ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Στις 10:25, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,14% στις 413,29 μονάδες και ο Eurostoxx 50 σημειώνει 0,15% στις 3.686 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα κατά 0,27% στις 13.925 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακές απώλειες 0,17% στις 6.605 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει μικρά κέρδη 0,33%.

Στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος σημειώνοντας οριακές απώλειες 0,02% στις 22.917 μονάδες και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,27% στις 8.040 μονάδες.

Στον ασφαλιστικό κλάδο η Swiss Re θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες το 2020 καθώς χρεώσεις σχετικές με την πανδημία επιβάρυναν σημαντικά τον ισολογισμό της.

Η Allianz ανέφερε πτώση 2,2% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο, όμως ήταν λιγότερες οι απώλειες από τις προβλέψεις των αναλυτών, με τον ασφαλιστικό κολοσσό να αναφέρει πως η πανδημία του κορονοϊού έχει επιβαρύνει τις χρεώσεις.

Στη Γαλλία, η Renault κατέγραψε απώλειες 8 δις. ευρώ το 2020 καθώς η πανδημία προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά και την παραγωγή. Η Volkswagen ανακοίνωσε πως παραμένει σε καλή κατάσταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακός Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές εν αναμονή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Βήμα σημειωτόν στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Στενό του Ορμούζ. Μεικτές τάσεις στα χρηματιστήριο, άνοδος για το πετρέλαιο πτώση για τον χρυσό.
Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης αίθουσα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στα χρηματιστήρια με φόντο τις νέες ελπίδες αποκλιμάκωσης της κρίσης

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, άνοδος κοντά στο +1% για τις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη και στη Wall Street. Στο επίκεντρο η πρόταση 15 σημείων που κατέθεσε η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη, με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω προσδοκιών αποκλιμάκωσης

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, καθώς οι προσδοκίες για διπλωματική λύση στη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα. Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο. Δεν λειτουργεί σήμερα το ΧΑ λόγω 25ης Μαρτίου.
Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια στην αντίδραση εν μέσω αβεβαιότητας

Οι αγορές κινούνται σε εύθραυστη ισορροπία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με άνοδο σε futures ΗΠΑ-Ευρώπης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητεί συνέχεια στην ανοδική αντίδραση.