Φωτο: Shutterstock

Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών έχοντας ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 30 Ιουλίου με τους επενδυτές να περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών έχοντας ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 30 Ιουλίου ύστερα από τις νέες ενδείξεις ότι αποκλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας με το tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι επενδυτές περιμένουν και τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Αφού το Πεκίνο αποφάσισε χθες να εξαιρέσει κάποια αμερικανικά προϊόντα από πρόσθετους δασμούς, η Ουάσινγκτον ανταπάντησε ανακοινώνοντας μικρή καθυστέρηση στις προγραμματισμένες αυξήσεις δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας δισεκ. δολαρίων.

Στις 10:10 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,2%, με τον δείκτη να ανέρχεται χθες Τετάρτη 11/09 σε υψηλό έξι εβδομάδων. Η πορεία των αγορών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα καθοριστεί από την έκταση των μέτρων που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ μετά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων, που θα είναι η πρώτη από το 2016, καθώς και την επανεκκίνηση προγράμματος αγορών ομολόγων. Οι αναλυτές, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει τους επενδυτές να μην έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ανεργία και αβεβαιότητα για το πετρέλαιο ρίχνουν την Wall Street

Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ και για το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη επιβεβαιώνουν τους φόβους για μεγάλη ύφεση, ενώ διατηρείται η αβεβαιότητα για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+.
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις σε Ευρώπη και αμερικανικά futures 

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού στο δραματικό επίπεδο του ενός εκατ. βαρύνει το, ούτως ή άλλως, αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, με την προσοχή, εκ νέου, να στρέφεται στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. 
ΑΓΟΡΕΣ

Χάνονται τα κέρδη στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει συμφωνία για το πετρέλαιο

Εξανεμίζονται πριν το κλείσιμο τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών μετά τη διπλή διάψευση των δηλώσεων Τραμπ για επικείμενη συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας. Διατηρεί σημαντικά κέρδη πάντως το πετρέλαιο.