ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών η Eurobank Equities τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος χαρακτηρίστηκε από την σημαντική αύξηση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την Eurobank Equities να καταλαμβάνει μερίδιο 21,64% και την πρώτη θέση της αγοράς .

Σημαντική ενίσχυση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφηκαν τον περασμένο Μάρτιο με τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών να ανέρχεται στα 99 εκατ. ευρώ, από 61 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο δίμηνο του 2021. Ο σημαντικά αυξημένος τζίρος στο Χρηματιστήριο τον Μάρτιο αποτυπώνει το  αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική αγορά καθώς επίσης και τις μετοχικές ανακατατάξεις σε ορισμένες εισηγμένες (π.χ. Jumbo, GEK Terna, Terna Energy).

Κερδισμένη του μήνα, η Eurobank Equities η οποία με μερίδιο αγοράς 21,64% κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο ολοκληρώθηκε με μέση ημερήσια αξία συναλλαγών πέριξ των €74 εκ. Στην κορυφή των χρηματιστηριακών στο σύνολο του τριμήνου βρέθηκε και πάλι η Eurobank Equities με μερίδιο αγοράς 18,97%, ακολουθούμενη από την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με 16,91%.

Η Eurobank Equities έχει εδραιώσει τη θέση και τη δυναμική της, ως μία από τις κορυφαίες επιλογές των μεγαλύτερων και σημαντικότερων θεσμικών επενδυτών καθώς και δεκάδων χιλιάδων ιδιωτών επενδυτών, έχοντας αναδειχθεί κορυφαία στην κατάταξη όσον αφορά το μερίδιο αγοράς τις περισσότερες χρονιές τα τελευταία 12 έτη. Το 2020 συγκέντρωσε το 17,4% του συνόλου των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες διακυμάνσεις πέριξ των 890 μονάδων για το Χρηματιστήριο

«Στασιμότητα» στην αγορά με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται πρόθυμοι για «γενναίες» κινήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και τις τράπεζες να κινούνται υποτονικά με εξαίρεση το +2% της Alpha Bank.