ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 3,23 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για ΕΤΕ η Eurobank Equities

Επιτεύξιμοι οι στόχοι της διοίκησης της ΕΤΕ τόσο για μονοψήφιο επίπεδο NPEs όσο και για ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 άνω του 16%, τονίζει η ελληνική χρηματιστηριακή.

Σε μία «γενναία» αναβάθμιση της τιμής - στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζα στα 3,23 ευρώ από 2,73 ευρώ που ήταν πριν προχωρά σε έκθεσή της η Eurobank Equities, διατηρώντας, παράλληλα τη σύσταση «αγορά» (buy) και την «παραμονή» της ΕΤΕ μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της. 

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή η ΕΤΕ η αναβάθμιση της τιμής - στόχου στηρίζεται στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει: 

  • αύξηση των εσόδων από trading
  • μείωση των λειτουργικών δαπανών
  • σταδιακή μείωση του ρίσκου από το 2022 και μετά και 
  • χαμηλότερο επίπεδο φορολόγησης. 

Όπως σημειώνεται ακόμη οι στόχοι της διοίκησης της τράπεζας για μείωση του ποσοστού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) σε μονοψήφιο ποσοστό, ήτοι στο 6% αλλά και αύξησης του βασικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 άνω του 16% έως το 2022 κρίνονται ως ρεαλιστικοί. «Επίσης η ανακοίνωση αυτών των στόχων προσφέρει ξεκάθαρη εικόνα στους επενδυτές, κάτι που είχε λείψει για κάποιο διάστημα», τονίζεται στην έκθεση. 

Μία από τις βασικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είναι η πορεία της ρευστότητας, αφού πρώτα υπάρξει «καθαρισμός» του ισολογισμού της. 

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη της ΕΤΕ το επόμενο διάστημα (οι οποίες παρουσιάζονται συνοπτικά και στον πίνακα) η Eurobank Equities προχώρα σε αύξηση κατά 6% της πρόβλεψής της για τα έσοδα προ προβλέψεων (PPI) για το διάστημα 2022 - 2023 και κατά 28% για τα καθαρά έσοδα. Ως αποτέλεσμα η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) θα φθάσει στο 8% το 2022 και στο 9% το 2023. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη της ΕΤΕ

Etniki Trapeza, Eurobank Equities, ETE
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Κλείδωσε» η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σήμερα οι ανακοινώσεις

Πηγές της Εθνικής Τράπεζας αναφέρουν ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο ΧΑ θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία με το CVC. Δόθηκε έγκριση από το ΤΧΣ, προβληματισμός για το τίμημα.
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Αναβαθμίζουν τις προβλέψεις η Bank of America και η KBW

Η BofA αυξάνει στο 1 ευρώ την τιμή στόχο, αναβαθμίζει κατά μέσο όρο 12% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και διατηρεί τη σύσταση «αγορά». Η KBW ανεβάζει σημαντικά την τιμή στόχο και κατατάσσει την Eurobank ως κορυφαία επιλογή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Γενναιόδωρα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και το 2021

Διαψεύδονται συνεχώς οι προειδοποιήσεις για «ψαλίδισμα» των παροχών στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Σοβαρές οι παρενέργειες, καθώς οι τράπεζες χάνουν τους πιο ικανούς υπαλλήλους και στελέχη.