ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΕΤΕ
Φωτό: Shutterstock

Στα 3,23 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για ΕΤΕ η Eurobank Equities

Επιτεύξιμοι οι στόχοι της διοίκησης της ΕΤΕ τόσο για μονοψήφιο επίπεδο NPEs όσο και για ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 άνω του 16%, τονίζει η ελληνική χρηματιστηριακή.

Σε μία «γενναία» αναβάθμιση της τιμής - στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζα στα 3,23 ευρώ από 2,73 ευρώ που ήταν πριν προχωρά σε έκθεσή της η Eurobank Equities, διατηρώντας, παράλληλα τη σύσταση «αγορά» (buy) και την «παραμονή» της ΕΤΕ μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της. 

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή η ΕΤΕ η αναβάθμιση της τιμής - στόχου στηρίζεται στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει: 

  • αύξηση των εσόδων από trading
  • μείωση των λειτουργικών δαπανών
  • σταδιακή μείωση του ρίσκου από το 2022 και μετά και 
  • χαμηλότερο επίπεδο φορολόγησης. 

Όπως σημειώνεται ακόμη οι στόχοι της διοίκησης της τράπεζας για μείωση του ποσοστού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) σε μονοψήφιο ποσοστό, ήτοι στο 6% αλλά και αύξησης του βασικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 άνω του 16% έως το 2022 κρίνονται ως ρεαλιστικοί. «Επίσης η ανακοίνωση αυτών των στόχων προσφέρει ξεκάθαρη εικόνα στους επενδυτές, κάτι που είχε λείψει για κάποιο διάστημα», τονίζεται στην έκθεση. 

Μία από τις βασικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είναι η πορεία της ρευστότητας, αφού πρώτα υπάρξει «καθαρισμός» του ισολογισμού της. 

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη της ΕΤΕ το επόμενο διάστημα (οι οποίες παρουσιάζονται συνοπτικά και στον πίνακα) η Eurobank Equities προχώρα σε αύξηση κατά 6% της πρόβλεψής της για τα έσοδα προ προβλέψεων (PPI) για το διάστημα 2022 - 2023 και κατά 28% για τα καθαρά έσοδα. Ως αποτέλεσμα η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) θα φθάσει στο 8% το 2022 και στο 9% το 2023. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη της ΕΤΕ

Etniki Trapeza, Eurobank Equities, ETE
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακός δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

HSBC: Υψηλότερες τιμές - στόχοι για τις εγχώριες τράπεζες, αποδόσεις έως +39%

Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC. Θεωρεί επενδυτική ευκαιρία τις μετοχές του κλάδου, προχωρά σε σύσταση «αγορά» και για τις 4 συστημικές και αυξάνει τις τιμές-στόχους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 30 Απριλίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της στις 30 Απριλίου. Διανομή μερίσματος, νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και κεφαλαιοποίηση αποθεματικών μεταξύ των θεμάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι διευκρινίσεις της Εθνικής για τα πακέτα συναλλαγών και τις χρεώσεις

Η Εθνική Τράπεζα υπεραμύνεται των πακέτων συναλλαγών, τονίζοντας ότι είναι προαιρετικά, με χαμηλή μηνιαία χρέωση και δωρεάν υπηρεσίες για όσους επιλέγουν ψηφιακές συναλλαγές.
ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Στα 17 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Jefferies

Η Jefferies αυξάνει την τιμή στόχο στα 17 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και διατηρεί σύσταση αγοράς, βλέποντας ισχυρές διανομές προς τους μετόχους, υψηλές αποδόσεις και ενίσχυση της κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια