ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
opap-tzogos-stoixima
Φώτο: ΟΠΑΠ

Στα 13,80 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για ΟΠΑΠ η Eurobank Equities

Μεταξύ των εταιρειών που θα επωφεληθούν τα μέγιστα μετά το πέρας της πανδημίας συγκαταλέγει τον ΟΠΑΠ, η ελληνική χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να προσφέρει και υψηλά μερίσματα.

Σε σημαντική αύξηση της τιμής - στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 13,80 ευρώ από 12,70 ευρώ πριν προχώρησε η Eurobank Equities, διατηρώντας τον όμιλος μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της και παράλληλα αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις του για ορισμένα οικονομικά του μεγέθη. 

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της ελληνικής χρηματιστηριακής ο ΟΠΑΠ συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που θα ευνοηθούν περισσότερο στην μετά - κορονοϊό εποχή, με ισχυρές ταμειακές ροές, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει πλούσια μερίσματα στους μετόχους του. Αυτή τη στιγμή ο βασικός μέτοχός του, η εταιρεία Sazka διαθέτει το 44,1%, ενώ εάν προχωρήσει σε πλήρη επενεπένδυση του μερίσματός της -κάτι που έχει δηλώσει ότι θα πράξει - τότε το μερίδιό της μπορεί να φθάσει έως και το 48,5% έως το 2023. 

Σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ διατηρήσει τον λόγο χρέους προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (debt/EBITDA), κάτι που αποτελεί στόχο της διοίκησής του, τότε αναμένεται ότι θα προσφέρει έκτακτο μέρισμα 3,7 ευρώ ανά μετοχή (περί των 1,4 δισ. ευρώ), το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 33% της κεφαλαιοποίησής του. Μάλιστα σε διάστημα δύο ή τριών ετών η επιστροφή μετρητών μπορεί να φθάσει έως και το 50% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης. 

Αναφορικά με το ερωτηματική για την ανανέωση της άδειας του ομίλου το 2023, η Eurobank Equities, εκτιμά ότι πέραν του γεγονότος ότι αυτό θα συμβεί μετά από αρκετά χρόνια, ο ΟΠΑΠ διαθέτει την ικανότητα να «χτίσει» υψηλή ρευστότητα και ως εκ τούτου να μην έχει κανένα πρόβλημα ούτε στις προκαταβολές προμηθειών ούτε στην εν λόγω ανανέωση. 

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της τιμής - στόχου για τη μετοχή, η Eurobank Equities, επισημαίνει ότι σε αυτό συνέβαλε και η ισχυρή online παρουσία του ομίλου αλλά και το γεγονός ότι αναβάθμισε κατά 2% τις προβλέψεις της για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων από το 2023 και μετά. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ έως το 2023 

OPAP, Eurobank Equities
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα 17,90 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για τον ΟΠΑΠ η Eurobank Eq.

Ο ΟΠΑΠ έχει ορισμένες «κρυμμένες» αξίες τονίζει η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και εκτιμά ότι η επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους θα κυμανθεί στα 1,5 - 1,6 ευρώ στη διετία 2023 - 2024.