ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σωκράτης Λαζαρίδης, ΕΧΑΕ
Φωτο: Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΧΑΕ

Λαζαρίδης: Κερδισμένη η Ελλάδα και το ΧΑ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νέα προϊόντα θα προσφέρει στους επενδυτές το Χρηματιστήριο, τονίζει στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ. Έρχεται τον Οκτώβριο ο δείκτης ESG.

Μεταξύ των «νικητών» από τη χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι η Ελλάδα, κάτι το οποίο γνωρίζουν, ήδη, οι επενδυτές, όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg. 

«Τόσο τα βασικά οφέλη όσο και η δυναμική των προοπτικών που υπάρχουν από το Ταμείο Ανάκαμψης - όχι μόνο σε επίπεδο κεφαλαίων αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης και προετοιμασίας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ - εξηγούν το πρόσφατο ενδιαφέρον των επενδυτών για το Χρηματιστήριο Αθηνών», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Γενικός Δείκτης της ελληνικής αγοράς εμφανίζει άνοδο 12% από την αρχή του έτους και 63% από τον Μάρτιο του 2020 όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη «το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, real estate, ενέργειας, τροφίμων και ποτών και τραπεζών. Εξετάζουμε εάν θα υπάρξει όφελος προκειμένου να προσθέσουμε και άλλα προϊόντα σε αυτούς τους κλάδους». 

Παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συγκεκριμένες ενεργειακές εταιρείες, με δεδομένη και την κατεύθυνση που θα λάβουν τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ η ΕΧΑΕ εργάζεται ώστε να δημιουργήσει ένα νέο δείκτη περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης (ESG) μέσω του οποίου οι επενδυτές θα βοηθηθούν ώστε να επιλέξουν τις καλύτερες εταιρείες σε αυτούς τους τομείς (όπως έγραψε πρόσφατα το Business Daily).

«Η ένταξη στον δείκτη θα στηρίζεται στην ετοιμότητα των εταιρειών να ενημερώνουν την επενδυτική κοινότητα αναφορικά με τις δραστηριότητές τους στον τομέα ESG», ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ, με τον εν λόγω δείκτη να εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Λαζαρίδης, ΕΧΑΕ
ΑΓΟΡΕΣ

Στρατηγική συνεργασία Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου

Το ΧΑ προχωρά στην απόκτηση του 10,24% του Χρημ. Βελιγραδίου. Λαζαρίδης: «Σημαντικό βήμα προς τον μακροπρόθεσμο στόχο μας για βιωσιμότητα αυξάνοντας τη συνολική ρευστότητα και διευρύνοντας το ευρύτερο περιφερειακό μας δίκτυο»
ΑΓΟΡΕΣ

Σ. Λαζαρίδης: Η τεχνολογία διαμορφώνει το μέλλον των κεφαλαιαγορών

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων σημείωσε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιολόγησης και προβολής καινοτόμων ιδεών, σε διεθνές επίπεδο.