ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Standard & Poor's κτίριο
Φωτο: Shutterstock

ΔΕΗ: Αναβάθμιση σε «θετικό» του outlook από την Standard & Poor's

Η S&P αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ΔΕΗ στην κατηγορία Β+ εφόσον συνεχιστεί η σταθερή επίδοσή της σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) της ΔΕΗ από σταθερές σε θετικές προχώρησε σήμερα η Standard & Poor's, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒ από ΒΒ-, καθώς και της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, το θετικό outlook αποτελεί ένδειξη για μελλοντική περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ΔΕΗ. Όπως αναφέρει η S&P, το χαμηλότερο κυβερνητικό ρίσκο, θα επιδράσει θετικά στις επιχειρηματικές επιδόσεις και στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ μεσοπρόθεσμα, ενώ η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, θεωρείται ως ένας επιπλέον ενισχυτικός παράγων για τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και την εφαρμογή του νέου στρατηγικού της σχεδίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της S&P, τα θετικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2020, συμβαδίζουν με τις προσδοκίες τους και υπογραμμίζουν την στροφή της εταιρείας προς την πράσινη παραγωγή και την πελατοκεντρική πολιτική, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον ελληνικό ενεργειακό τομέα. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει τη βελτίωση στην κεφαλαιακή δομή και τη ρευστότητα της ΔΕΗ, με καλύτερη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, όπως φάνηκε και από την έκδοση του πρώτου ομολόγου με ρήτρα αειφορίας στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η S&P αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ΔΕΗ στην κατηγορία Β+ εφόσον συνεχιστεί η σταθερή επίδοσή της σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις ταμειακές ροές και την κερδοφορία της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίζει σε "Β" τη ΔΕΗ η S&P, «βλέπει» οικονομική βελτίωση

Ο οίκος αξιολόγησης σημείωσε πως η αναβάθμιση αντικατροπτίζει την προσδοκία πως έχει αλλάξει η ανταγωνιστικότητα της ΔΕΗ μειώνοντας τις ανησυχίες για τη ρευστότητα και την βιωσιμότητά της.
Metlen
ΑΓΟΡΕΣ

S&P για Metlen: Διατηρεί την αξιολόγηση στο «BB+» παρά την μείωση του ΕΒΙΤDA

Η S&P εκτιμά ότι ο δείκτης χρέους προς EBITDA της Metlen θα διαμορφωθεί κοντά στο 4x το 2025, λόγω καθυστερήσεων σε συναλλαγές και υπερβάσεων κόστους σε έργα, διατηρώντας ωστόσο την αξιολόγηση «BB+» με σταθερό outlook.
Κυριάκος Μητσοτάκης -Τζόρτζια Μελόνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή παρέμβαση Ιταλίας για φθηνότερους λογαριασμούς, αναστάτωση στις αγορές

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι για φθηνότερο ρεύμα προκαλούν ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για πιέσεις στα κέρδη και στο μοντέλο τιμολόγησης. Καθησυχαστική για την Ελλάδα και τη ΔΕΗ η AXIA.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία στην εγχώρια αγορά προκαλεί ο έκτακτος φόρος Μελόνι στην ενέργεια

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι στην ιταλική αγορά ενέργειας και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα. Τι συμβαίνει με τη μετοχή της ΔΕΗ και οι εκτιμήσεις της AXIA Research - Alpha Finance Research.
Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ρεκόρ συμμετοχών στην εθελουσία, έως 120.000 ευρώ η αποζημίωση

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ, που πρόσφερε αποζημιώσεις έως 120.000 ευρώ με 1.300 εργαζόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Που στοχεύει ο Όμιλος για τα επόμενα χρόνια.