ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Άφαντοι οι επενδυτές από το Χρηματιστήριο, μικρή άνοδος για τον Δείκτη

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα η σημερινή αξία συναλλαγών, μικρές διακυμάνσεις στις τιμές. Οριακά κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, πρώτη σε συναλλαγές η MYTILINEOS με άνοδο 1,8%.

Τυπική διαδικασία αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, καθώς οι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει την αγορά και οι συναλλαγές έχουν περιοριστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμη και για περίοδο θερινών διακοπών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ύστερα από τρεις ώρες συναλλαγών, λίγο μετά τις 13:30, η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στο επίπεδο των 7,2 εκατ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε σε πορεία ανάκαμψης από τις 11:30 και μετά για να βρεθεί μετά τις 13:30 στο επίπεδο των 866 μονάδων κερδίζοντας 0,35%.

Οι διακυμάνσεις στις επιμέρους μετοχές κατά κανόνα είναι περιορισμένες. Ο Τραπεζικός Δείκτης ενισχύεται οριακά 0,10% με την Alpha Bank να κερδίζει περίπου 0,5%, την Εθνική 0,2%, τη Εurοbank να παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη και την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 0,8%.

Τις μεγαλύτερες συναλλαγές συγκεντρώνει η μετοχή της MYTILINEOS που κερδίζει περίπου 1,7%, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ επίσης με υψηλές συναλλαγές, ενισχύεται κατά 0,5%. Κατά 1% ενισχύεται ο τίτλος του OPAP και κατά 0,3% η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Στις Ευρωπαικές Αγορές πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα είναι αρκετά θετικό και ο Δείκτης STOXX 600 βρίσκεται κοντά σε επίπεδο ιστορικού ρεκόρ κερδίζοντας 0,3% παρά το γεγονός ότι επικρατεί προβληματισμός διεθνώς για τις παρενέργειες από την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοιού, ενώ συνεχίζεται η συζύτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των αγορών ομολόγων από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα. 

Η δευτερογενής αγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων, οι αποδόσεις κινούνται και σήμερα πτωτικά με τη μεγαλύτερη υποχώρηση να σημειώνεται πενταετείς κύκλους όπου η απόδοση διαμορφώνεται στο -0,244%. To δεκαετές υποχωρεί ελαφρώς με την απόδοση να διαμορφώνεται σε 0,533%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, πάνω από 4% οι απώλειες του Δείκτη

Στα επίπεδα των 860 μονάδων έχει κατρακυλήσει ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς η εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού αυξάνει τους κινδύνους για οικονομίες και αγορές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Sell-off λόγω μετάλλαξης στις αγορές, προς τις 860 μονάδες ο Γ. Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, με πτώση που πλησιάζει το 4%. Έντονες πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλη πτώση των τραπεζών. Πτώση στα futures του S&P 500 και στο πετρέλαιο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο αλλά με απουσία των επενδυτών από τις ΗΠΑ

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε πάλι τις 900 μονάδες, όμως ήταν αισθητά μειωμένη η αξία των συναλλαγών, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ξεχώρισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται ανοδικά αλλά με αναιμική αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, αλλά ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 23 εκατ. σε μία ένδειξη χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.