ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:08:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το LSE είπε «Όχι» στην πρόταση εξαγοράς από το Χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του LSE η πρόταση εξαγοράς από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αντί 36,6 δισ. δολαρίων.

Λόγω «θεμελιωδών μειονεκτημάτων» της πρότασης, όπως ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο, απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση η συγχώνευση του χρηματιστηρίου του Λονδίνου με εκείνο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την ίδια στιγμή που το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) σχεδιάζει την εξαγορά της εταιρείας παροχής δεδομένων Refinitiv αντί 27 δισ. Δολαρίων, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έκανε πρόταση για να αγοράσει το LSE αντί 36,6 δισ. δολαρίων σε μια κίνηση που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστικά πριν μερικές ημέρες ο Διευθ. Συμβουλος του χρηματιστήριου του Χονγκ Κονγκ Τσαρλς Λι είχε δηλώσει πως «Η ένωση του Χρηματιστήριου του Χονγκ Κονγκ με το αντίστοιχο του Λονδίνου θα αναδιαμορφώσει τις αγορές για τις επόμενες δεκαετίες».

Παράλληλα ο ισχυρός άντρας του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ ανέφερε πως «και τα δυο Χρηματιστήρια έχουν εξαιρετικές εταιρείες, μεγάλη οικονομική δύναμη και αποδεικνύουν πως αποτελούν καλές ανταποδοτικές αγορές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θέλει να αγοράσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε μια εντυπωσιακή πρόταση για την αγορά των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προχώρησε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοινώθηκε και από τις δυο εταιρείες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλές πτήσεις για την Ευρώπη και οριακές διακυμάνσεις στη Wall Str.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες κάτω του 0,1% στις 15.557,90 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,4% στις 7.184,82 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ήταν ο μόνος που έκλεισε έστω και οριακά σε θετικό έδαφος στις 7.683,91 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο ΧΑ, με αιχμή τις τράπεζες

Σε διαδικασία να καλύψει κάποιο μέρος των απωλειών, έχοντας διολισθήσει σε χαμηλό 4 μηνών, η αγορά, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 1%. Ράλι με κέρδη που ξεπερνούν το 4% για την Jumbo.