ΓΔ: 1022.82 -0.19% Τζίρος: 145.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τιταν

Euroxx: Αναβαθμίζει στα 23,70 ευρώ την τιμή - στόχο για την ΤΙΤΑΝ

Σύσταση «overweight» για τον τίτλο του ομίλου, με τη Euroxx να τονίζει ότι η μετοχή είναι ιδιαίτερα υποτιμημένη, καθώς η ΤΙΤΑΝ έχει κάτι παραπάνω από θετικές προοπτικές αύξησης των οικονομικών της μεγεθών.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της ΤΙΤΑΝ στα 23,70 ευρώ από 18,70 ευρώ πριν και διατήρηση της «υπέρβαρης» («overweight») σύστασης προχωρά η Euroxx, τονίζοντας σε έκθεσή της ότι ο τίτλος είναι εξαιρετικά υποτιμημένος και η τρέχουσα τιμή του δεν αντικατοπτρίζει τις προοπτικές του ομίλου. 

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τα θετικά θεμελιώδη της αγοράς αποτελούν το βασικό κλειδί για επίτευξη σταθερής ανάπτυξης του ομίλου τόσο το 2021 όσο και τα επόμενα έτη, παρά την πρόσφατη αύξηση των τιμών ενέργειας αλλά και του κόστους μεταφοράς. 

Οι θετικές προοπτικές για την ΤΙΤΑΝ οφείλονται: 

  • Στο θετικό περιβάλλον τιμών στις ΗΠΑ που δέχεται ώθηση και από την ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών αλλά και την ύπαρξη μίας σειράς μεγάλων projects υποδομών, 
  • Στην ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών στην ελληνική αγορά, με ταυτόχρονη έναρξη νέων έργων βελτίωσης υποδομών,
  • Στο θετικό momentum στις αγορές της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης και 
  • Στην ομαλοποίηση των τιμών στην αγορά της Αιγύπτου. 

Παράλληλα ο όμιλος έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στο επίπεδο ESG, όντας μία από τις πρώτες τσιμεντοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο που δεσμευθεί για μείωση της εκπομπής ρύπων, με την MSCI να έχει αναβαθμίσει την αντίστοιχη αξιολόγηση στο «ΑΑ».

Επιπρόσθετα η ΤΙΤΑΝ, στηριζόμενη στην αύξηση της ζήτησης αλλά και στην ύπαρξη στήριξης στον επιχειρηματικό τομέα από το ελληνικό Δημόσιο έχει όλα τα εχέγγυα να διατηρήσει σε πολύ καλή πορεία τα οικονομικά της μεγέθη. Η Euroxx εκτιμά ότι οι πωλήσεις το 2021 θα αυξηθούν 1,4%, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 7,2% και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη κατά 26,9%, φθάνοντας στα 1.630 εκατ. ευρώ, 307 εκατ. ευρώ και 112 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Για το διάστημα 2022 – 2024 αναμένεται ότι τα     EBITDA θα επανέλθουν σε επίπεδα υψηλότερα από το αυτά του 2019. 

Στην έκθεση της ελληνικής χρηματιστηριακής επισημαίνεται ακόμη ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount και μάλιστα κατά 29% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο της τελευταίας 10ετίας, γεγονός που δικαιολογεί και τον χαρακτηρισμό ως «ιδιαίτερα υποτιμημένη». 

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τα μεγέθη της ΤΙΤΑΝ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Περιθώρια ανόδου έως 54% για τις τράπεζες, άλμα των νέων δανείων

Σε μεγάλη αναπροσαρμογή των προβλέψεων για την κερδοφορία του κλάδου προχωρά η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας τα οφέλη από την αύξηση των χορηγήσεων κατά 26 δισ. τα επόμενα χρόνια. Πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές στόχοι.