ΓΔ: 905.53 -0.29% Τζίρος: 69.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Στο κόκκινο η Wall Street, ανησυχία επενδυτών για αποτιμήσεις – ανάπτυξη

Απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ρευστοποιήσεις στην υψηλή τεχνολογία. Βάρυναν το κλίμα οι προειδοποιήσεις Morgan Stanley, Citigroup.

Στο κόκκινο βρέθηκαν για άλλη μια συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ύψος των αποτιμήσεων υπό το πρίσμα των κινδύνων που απειλούν την παγκόσμια οικονομία. Βασικές εστίες ανησυχίας αποτελούν η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα της πανδημίας αλλά και το μέλλον των προγραμμάτων στήριξης των οικονομιών των κεντρικών τραπεζών.

Την επενδυτική ψυχολογία επιβάρυναν τα reports σύμφωνα με τα οποία Morgan Stanley και Citigroup υιοθετούν μια πιο αμυντική στάση για αμερικανικές μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 68,93 μονάδων (-0,2%), στις 35.031,07 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 87,69 μονάδων (-0,57%), στις 15.286,64 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 5,96 μονάδων (-0,13%), στις 4.514,07 μονάδες.

Η συνεχιζόμενη επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα» επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών και όχι μόνο για την επίπτωση που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και τις πιέσεις που ενδέχεται να προκαλέσει στην, ήδη, πιεσμένη εφοδιαστική αλυσίδα, γεγονός που θα έχει ως επακόλουθο νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αγαθών και ως εκ τούτου νέες αυξήσεις τιμών και ενίσχυση του πληθωρισμού. 

Η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαδραματίζει και αυτή τον ρόλο της για την αρνητική πορεία των αγορών, με μεγάλη μερίδα των αναλυτών να εκτιμούν ότι η διοίκησή της θα ανακοινώσει αύριο το ακριβές χρονοδιάγραμμα μείωσης του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων ΡΕΡΡτο οποίο τυπικά ολοκληρώνεται στο α' τρίμηνο του 2022. Επιπρόσθετα η ΕΚΤ θα δημοσιοποιήσει και τις νέες εκτιμήσεις της για την πορεία ανάπτυξης και πληθωρισμού στην ευρωζώνη έως το 2023. Πάντως θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο επίπεδο των επιτοκίων τα οποία θα διατηρηθούν στο 0%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κοντά σε ρεκόρ ο δείκτης S&P 500, σε ιστορικό υψηλό το Bitcoin

Παρά την κάμψη του κλάδου της τεχνολογίας, οι μετοχές της κοινής ωφέλειας και του τομέα υγείας οδήγησαν 0,37% υψηλότερα τον S&P 500. Ευφορία για το Bitcoin μετά τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF, πλησιάζει τα 65.000 δολ.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Σε θετική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από την τεχνολογία

Πιέσεις για τους τίτλους εταιρειών που δεν ικανοποίησαν με τα μεγέθη γ' τριμήνου, ενώ η καλη πορεία του τεχνολογικού κλάδου διατηρεί το θετικό πρόσημο για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες.