ΓΔ: 1022.82 -0.19% Τζίρος: 145.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Στο κόκκινο η Wall Street, ανησυχία επενδυτών για αποτιμήσεις – ανάπτυξη

Απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ρευστοποιήσεις στην υψηλή τεχνολογία. Βάρυναν το κλίμα οι προειδοποιήσεις Morgan Stanley, Citigroup.

Στο κόκκινο βρέθηκαν για άλλη μια συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ύψος των αποτιμήσεων υπό το πρίσμα των κινδύνων που απειλούν την παγκόσμια οικονομία. Βασικές εστίες ανησυχίας αποτελούν η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα της πανδημίας αλλά και το μέλλον των προγραμμάτων στήριξης των οικονομιών των κεντρικών τραπεζών.

Την επενδυτική ψυχολογία επιβάρυναν τα reports σύμφωνα με τα οποία Morgan Stanley και Citigroup υιοθετούν μια πιο αμυντική στάση για αμερικανικές μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 68,93 μονάδων (-0,2%), στις 35.031,07 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 87,69 μονάδων (-0,57%), στις 15.286,64 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 5,96 μονάδων (-0,13%), στις 4.514,07 μονάδες.

Η συνεχιζόμενη επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα» επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών και όχι μόνο για την επίπτωση που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και τις πιέσεις που ενδέχεται να προκαλέσει στην, ήδη, πιεσμένη εφοδιαστική αλυσίδα, γεγονός που θα έχει ως επακόλουθο νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αγαθών και ως εκ τούτου νέες αυξήσεις τιμών και ενίσχυση του πληθωρισμού. 

Η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαδραματίζει και αυτή τον ρόλο της για την αρνητική πορεία των αγορών, με μεγάλη μερίδα των αναλυτών να εκτιμούν ότι η διοίκησή της θα ανακοινώσει αύριο το ακριβές χρονοδιάγραμμα μείωσης του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων ΡΕΡΡτο οποίο τυπικά ολοκληρώνεται στο α' τρίμηνο του 2022. Επιπρόσθετα η ΕΚΤ θα δημοσιοποιήσει και τις νέες εκτιμήσεις της για την πορεία ανάπτυξης και πληθωρισμού στην ευρωζώνη έως το 2023. Πάντως θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο επίπεδο των επιτοκίων τα οποία θα διατηρηθούν στο 0%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Τεχνολογία και αμερικανικό ΑΕΠ οδηγούν υψηλότερα τη Wall Street

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Tesla πυροδότησαν την ανοδική τάση στον Nasdaq, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να ενισχύονται, ενώ τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έχουν τονώσει το επενδυτικό κλίμα.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μαζεύει τις απώλειες η Wall Street, «βαρίδι» η τεχνολογία λόγω Microsoft

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εταιρικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου ώστε να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed. Απογοήτευσε η Microsoft με το guidance προκαλώντας τριγμούς και στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall, επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη

Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed του Σεντ Λουις Τ. Μπούλαρντ επιβάρυνε το κλίμα παρά το γεγονός οτι ο πληθωρισμός δείχνει να περιορίζεται. Στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανάμεικτα πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στις τράπεζες

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών, με την Goldman Sachs να ανακοινώνει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στα κέρδη. Σε θετικό κλίμα έκλεισαν οι ευρωαγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, κλειστή λόγω αργίας η Wall Street

Διατηρούνται οι θετικές διαθέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα χαλαρώσουν τον ρυθμό αύξησης επιτοκίων και εν αναμονή εταιρικών μεγεθών δ' τριμήνου 2022.