ΓΔ: 1011.88 0.78% Τζίρος: 25.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Ήπια πτώση για το Χρηματιστήγριο με τον ΓΔ υψηλότερα από τις 900 μον.

Μεγάλες πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3% για τον τίτλο της Coca-Cola HBC, με την αγορά να αντέχει και την αξία των συναλλαγών να εμφανίζει ενδείξεις «αφύπνισης».

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων και την προσοχή να στρέφεται και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Ανάλογες τάσεις και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,4%. 

Στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει απώλειες 0,34% στις 902,41 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 11,39 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, με πτώση 31 και 16 διατηρούνται αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1%.

Πτωτική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη, με απώλειες 0,51%, καθώς η Eurobank έχει πτώση 1,07%, η Alpha Bank υποχωρεί 0,22%, η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη 0,24% και η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στο -1,26%. 

Μεγάλες πιέσεις δέχεται ο δεικτοβαρής τίτλος της Coca-Cola HBC καθώς υποχωρεί 3,05%, ενώ πτώση 0,7% σημειώνουν οι μετοχές των Aegean Airlines και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αντίθετα θετική είναι η εικόνα για τους τίτλους των Viohalco και ElvalHalcor με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Σταθεροποιητική πορεία για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ο οποίος ανακοίνωσε άλμα κερδών στο α' εξάμηνο, τα οποία ενισχύθηκαν 125,1% και ο όμιλος θα προχωρήσει στην καταβολή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή. 

Οι επενδυτές, όπως συμβαίνει και στις ευρωπαϊκές αγορές, επικεντρώνονται στις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, με εκτίμηση ότι θα υπάρξει απόφαση για μείωση των μηνιαίων αγορών μέσω του έκτακτου προγράμματος ΡΕΡΡ. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα, καθώς δεν υπάρχουν «κανόνες» για τα χρεόγραφα που αγοράζει η τράπεζα. Πάντως, ήδη, κορυφαία στελέχη της διοίκησης της ΕΚΤ, όπως ο Φίλιπ Λέιν, έχουν ξεκαθαρίσει ότι η τράπεζα θα παραμείνει παρούσα στην ελληνική αγορά ομολόγα έως και το 2023. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης της Τεχνολογίας (+0,82%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,18%) και των Κατασκευών (-0,83%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +5,00% και Δομική Κρήτης +4,60% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δάϊος Πλαστικά -9,09% και Αφοί Κορδέλλου -3,29%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Νέα προσπάθεια για τις 1.000 μονάδες από τον Γεν. Δείκτη

Στο επίκεντρο η μετοχή της Mytilineos, μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το 2022. Δεν ανησυχεί για το πολιτικό ρίσκο η αγορά, με τους αναλυτές, όμως, να αναμένουν και κάποια μεταβλητότητα.