ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Eurobank Equities: Αναβαθμίζει στα 15 ευρώ την τιμή - στόχο για τον ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities ο ΟΠΑΠ προσφέρει υψηλή μερισματική απόδοση, ενώ διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία του το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα στο online στοίχημα.

Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της συνεχίζει να συγκαταλέγει τον ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, προχωρώντας σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο στα 15 ευρώ από 13,80 ευρώ πριν και διατηρώντας τη σύσταση «αγορά» («buy»). 

Όπως τονίζει στην έκθεσή της ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να έχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης, επωφελείται από το άνοιγμα της οικονομίας και έχει διψήφια μερισματική απόδοση, ως εκ τούτου έχει ένα πολύ ελκυστικό ισοζύγιο ρίσκου – απόδοσης. Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη ανακοίνωση των μεγεθών α’ εξαμήνου η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στην παροχή ετήσιου μερίσματος τουλάχιστον ενός ευρώ για τα επόμενα χρόνια, ενώ μπορεί να υπάρξει και η παροχή «ειδικών μερισμάτων προς τους μετόχους εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες». Η Eurobank Equities σημειώνει ότι αυτή η πολιτική επανεπένδυσης των μερισμάτων «περιορίζει» και το ενδεχόμενο το μερίδιο της Sazka να φθάσει στο 50% από 46,4% που είναι αυτή τη στιγμή. 

Επίσης στην έκθεση τονίζεται ότι η λειτουργία των πρακτορείων του ομίλου έχει φθάσει περίπου στο 76% του 2019 κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών έχει υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση. 

Εκτιμάται ότι ο όμιλος θα ενισχύσει περαιτέρω  την παρουσία του στο online στοίχημα, με δεδομένο και το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ τη θεωρεί ως την αγορά με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, προβλέποντας ότι το συνολικό της μέγεθος μπορεί να ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ έως το 2024. 

Οι αναλυτές της ελληνικής χρηματιστηριακή τοποθετούν τον κύκλο εργασιών από το online στοίχημα στα 240 εκατ. ευρώ το 2025 από 42 εκατ. που ήταν το 2020, ενώ η συμβολή της Stoiximan θα αυξήσει τη συνεισφορά των ψηφιακών δραστηριοτήτων στο 30% του κύκλου εργασιών έως και το 2025. 

Άλλωστε αυτή είναι και η στρατηγική του ομίλου όπως τονίστηκε από τη διοίκησή του, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιαν Κάρας να υπογραμμίζει ότι στο επίκεντρό της βρίσκεται η επέκταση του χαρτοφυλακίου στο διαδικτυακό στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια αλλά και η βελτίωση της «ψηφιακής εμπειρίας στα φυσικά καταστήματα».

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα όριά του το ράλι της μετοχής του ΟΤΕ εκτιμά η Eurobank Equities

Μετά την εφετινή ισχυρή άνοδο (+25%) η μετοχή διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα με τους ανταγωνιστικούς ομίλους της Ευρώπης. Οριακή αύξηση της τιμής στόχου (στα 16 από 15,8 ευρώ) και υποβάθμιση σύστασης σε «διακράτηση».
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα το 2022 για τον Όμιλο Fourlis

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή - στόχο στα 6,20 ευρώ και τη σύσταση «αγορά», τονίζοντας σημαντική συμβολή στην πορεία του ομίλου θα έχει τόσο η μονάδα Real Estate όσο και η δημιουργία νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ.