ΓΔ: 1013.41 0.94% Τζίρος: 36.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:24:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή άνοδο στη Wall Street έφερε το νέο φάρμακο Covid-19 της Merck

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,1%, ο Dow Jones κέρδισε 1,4%, ή 450 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,8%. Η Merck ανέφερε ότι τα πειραματικά χάπια μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας κατά 50%.

Σημαντική άνοδο σημείωσε ο S&P 500, καθώς τα θετικά νέα για το φάρμακο για τον κορονοϊό ώθησαν τους επενδυτές να ανανεώσουν τα στοιχήματά τους στις μετοχές μετά τον ασταθή Σεπτέμβριο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,1%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,4%, ή 450 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,8%.

Η Merck ανέφερε ότι τα πειραματικά χάπια Covid-19 μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας κατά 50% σε μια μελέτη, στέλνοντας την τιμή της μετοχής της υψηλότερα κατά 8%. Οι θετικές ειδήσεις για την αντιμετώπιση του Covid-19 προκάλεσαν την αισιοδοξία των επενδυτών για την ανάκαμψη, μετά την επιβράδυνση που προκάλεσε η μετάλλαξη Δέλτα.

Οι μετοχές κυκλικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των υλικών και της ενέργειας, πήραν το προβάδισμα, με τις τελευταίες να βοηθούνται από τις προσδοκίες ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν προς τα 100 δολάρια το βαρέλι. «Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν και να οδηγήσουν σε δεύτερο γύρο πληθωριστικών πιέσεων σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η Bank of American σε σημείωμά της.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο ταχύτερος ρυθμός πληθωρισμού δείχνει ελάχιστα σημάδια μείωσης, αλλά ο καταναλωτής συνεχίζει να δαπανά. Οι καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, από μείωση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

«Παραμένουμε θετικοί στις εκτιμήσεις για τις καταναλωτικές δαπάνες τα επόμενα τρίμηνα. Ακόμη και όταν η ώθηση από τη δημοσιονομική τόνωση, που στοχεύει στα νοικοκυριά, εξασθενεί, το εισόδημα από την αγορά εργασίας και η αποταμίευση θα πρέπει να υποστηρίζουν τη συνέχιση των δαπανών», ανέφερε η Morgan Stanley.

Στην Ουάσινγκτον, εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, αναγκάστηκε να καθυστερήσει την προγραμματισμένη ψηφοφορία για το πακέτο υποδομών αξίας 1 τρισ. δολαρίων, εν μέσω συνεχιζόμενων αντιπαραθέσεων εντός της ομάδας των Δημοκρατικών. Το Σώμα ήλπιζε να περάσει ταυτόχρονα τα νομοσχέδιο τόνωσης της οικονομίας, ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων,. Αλλά ο γερουσιαστής Τζο Μάνκιν είπε ότι θα υποστηρίξει μικρότερο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, αφήνοντας μετέωρη την έγκριση των δύο νομοσχεδίων από τη Γερουσία.

Κοιτάζοντας μπροστά, οι επενδυτές αναμένουν άλλη μια δύσκολη ​​εβδομάδα εν μέσω πολλών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, της συνάντησης του ΟΠΕΚ και των μηνιαίων αναφορών θέσεων εργασίας που θα ολοκληρώσουν την εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Τεχνολογία και αμερικανικό ΑΕΠ οδηγούν υψηλότερα τη Wall Street

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Tesla πυροδότησαν την ανοδική τάση στον Nasdaq, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να ενισχύονται, ενώ τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έχουν τονώσει το επενδυτικό κλίμα.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μαζεύει τις απώλειες η Wall Street, «βαρίδι» η τεχνολογία λόγω Microsoft

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εταιρικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου ώστε να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed. Απογοήτευσε η Microsoft με το guidance προκαλώντας τριγμούς και στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall, επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη

Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed του Σεντ Λουις Τ. Μπούλαρντ επιβάρυνε το κλίμα παρά το γεγονός οτι ο πληθωρισμός δείχνει να περιορίζεται. Στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανάμεικτα πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στις τράπεζες

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών, με την Goldman Sachs να ανακοινώνει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στα κέρδη. Σε θετικό κλίμα έκλεισαν οι ευρωαγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, κλειστή λόγω αργίας η Wall Street

Διατηρούνται οι θετικές διαθέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα χαλαρώσουν τον ρυθμό αύξησης επιτοκίων και εν αναμονή εταιρικών μεγεθών δ' τριμήνου 2022.
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδο στη Wall Street τροφοδοτούν τα στοιχεία της αγοράς εργασίας

Τα στοιχεία δείχνουν επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δημιουργώντας προσδοκίες για ηπιότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη FED. Μεγάλα κέρδη και για τις ευρωπαϊκές μετοχές που υποστηρίζονται και από τα καλά νέα για τον πληθωρισμό.