ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Αυξάνεται η πίεση στο Χρηματιστήριο, ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση

Με υποτονικές συναλλαγές και την Coca Cola HBC να χάνει 1,50%, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,77%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή της Alpha Bank.

Την πτωτική τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ακολουθεί το ΧΑ, με την Coca Cola HBC να επηρεάζει αρνητικά την πορεία των βασικών δεικτών και τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει υποτονική. Στις αγορές της Ευρώπης κύρια πηγή ανησυχίας αποτελεί ο πληθωρισμός, καθώς και σήμερα σημειώνεται μεγάλη άνοδος της τιμής του πετρελαίου, σχεδόν κατά 2%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:00, διαμορφώνεται στις 885,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,77%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,39 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,90%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή της Alpha Bank (+0,22%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (-1,92%),της Coca Cola HBC (-1,50%), του ΟΛΠ (-1,49%) και της Ελλάκτωρ (-1,41%).

Από τους επιμέρους δείκτες, μικρή άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+0,18%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,51%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,21%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 2.145.796 και 272.231 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 2,432 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 865.338 ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 66 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Προοδευτική +10,05% και Χαϊδεμένος +5,80%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Lavipharm -4,09% και Κλωστήρια Ναυπάκτου -4,00%.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης είχε κέρδη 2,47%. Όπως ανέφερε στο εβδομαδιαίο σχόλιό του, την Παρασκευή, ο επικεφαλής ανάλυσης της Beta, Μάνος Χατζηδάκης, «παρά το ευμετάβλητο και νευρικό περιβάλλον στο εξωτερικό ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά σε επίπεδο εβδομάδας σημειώνοντας τέσσερα θετικά κλεισίματα. Η αντοχή της Αγοράς ήταν εντυπωσιακή στις πιέσεις από το εξωτερικό, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τους ξένους δείκτες.

Οι συναλλαγές διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα επιστρέφοντας στα 60 εκατ. ευρώ υποστηρίζοντας την άνοδο των τιμών σε όλο το εύρος της αγοράς. Στα αξιοσημείωτα της εβδομάδας που πέρασε ήταν και η καταγραφή εισροών στα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού ύψους 48,6 εκατ. ευρώ τα οποία προήλθαν από εισροές ύψους 51,2 εκατ. ευρώ στα μετοχικά αμοιβαία της Πειραιώς ΑΕΔΑΚ και είναι περισσότερες από τις μισές εισροές που έχουν καταγραφεί το 2021»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.