ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβαθμίζει στα 7,6 ευρώ την τιμή - στόχο για Entersoft η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η Entersoft αποτελεί ελκυστική περίπτωση για να αποκτήσει κάποιος έκθεση στην ψηφιακή μετάβαση. Η εταιρεία προβλέπεται πως θα καταγράψει φέτος αύξηση 47%, και μέχρι το 2025 προβλέπεται πως θα έχει 20% μέση ετήσια άνοδο μεγεθών.

Παρά το ράλι 88% που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής φέτος η μετοχή της Entersoft, η Eurobank Equities θεωρεί ότι αποτελεί μια ελκυστική περίπτωση, με το μοντέλα της να εκτιμούν την αξία της μετοχής στα 7,6 ευρώ από 4,9 ευρώ που είναι σήμερα. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Entersoft αποτελεί ελκυστική περίπτωση για να αποκτήσει κάποιος έκθεση στην ψηφιοποίηση δεδομένης της καλύτερης αποτίμησης έναντι των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου αλλά και του ισχυρότερου αναπτυξιακού προφίλ της εταιρείας. Παράλληλα προβλέπει ότι η εισηγμένη θα καταγράψει αύξηση μεγεθών 47% φέτος, κυρίως από οργανική ανάπτυξη, ενώ προβλέπει μέση ετήσια άνοδο μεγεθών 20% ως το 2025.

Σύμφωνα με την Eurobank Equities, η Entersoft έχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προσφέρει στις επιχειρήσεις που της επιτρέπει να έχει μια σημαντική βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων που φτάνουν στο 55 - 60% των συνολικών εσόδων της. Παράλληλα, η αγορά λογισμικού βρίσκεται σε ανοδική τροχιά καθώς οι επιχειρήσεις προχωρούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, με στόχο να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και ευελιξία τους.

Ειδικά στην Ελλάδα, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η ζήτηση ενισχύεται περισσότερο εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού που είχε ήδη ενσωματώσει ψηφιακές λύσεις, ενώ υπάρχει και ανάγκη αναβάθμισης ξεπερασμένων συστημάτων. Αυτές οι τάσεις θα συνδυαστούν με την σημαντική ώθηση που πρόκειται να δώσουν τα έργα ύψους 7 δισ.. ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2026. Η Eurobank Equities θεωρεί πως η κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί μπορεί να διευρύνει την αγορά στην οποία απευθύνεται η Entersoft κατά 700 - 800 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026, τριπλασιάζοντας το μέγεθος της ήδη υπάρχουσας αγοράς που φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Entersoft παρουσίασε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 12% την περίοδο 2015 - 2020 που ήταν κυρίως οργανική. Αναφέρει επίσης πως μπορεί αυτά τα νούμερα να είναι μεγαλύτερα καθώς οι προβλέψεις της υπολογίζουν ότι η Entersoft θα κατέχει μόλις το 4% της αγοράς που θα αυξηθεί από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η άνοδος των εσόδων θα αποτυπωθεί σε μια αύξηση 27% του ρυθμού ανάπτυξης των EBITDA στην πενταετία που αποτελεί αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές της.

Σημειώνει επίσης ότι ο συνδυασμός υψηλών επαναλαμβανόμενων εσόδων και των ανανεώσεων των συνδρομητών που ξεπερνά το 90% καθιστά το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας αρκετά παραγωγικό σε ρευστό και επικερδές με την Entersoft να απολαμβάνει το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους ανάμεσα στους Έλληνες ανταγωνιστές της και τις υψηλού επιπέδου εταιρείες λογισμικού. Επίσης, δεδομένου της ισχυρής οικονομικής της θέσης με 8,1 εκατ. ευρώ καθαρά χρηματικά διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο του 2021, υπάρχει και μεγάλη δυνατότητα από τα διαθέσιμα κεφάλαια που μπορεί να εκδηλωθεί είτε μέσω αυξανόμενων εξαγορών και αποκτήσεων ή με μεγαλύτερες επιστροφές στους μετόχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Τι θα δώσει ώθηση στο ΧΑ, οι έξι κορυφαίες επιλογές

Παρά τους διεθνείς κραδασμούς, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι ελληνικές μετοχές υποστηρίζονται από την ανάκαμψη της οικονομίας, τις χαμηλές αποτιμήσεις και την πρόοδο προς την επενδυτική βαθμίδα. Ποιες μετοχές προτείνει και γιατί.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Ευκαιρία η νέα διόρθωση, έρχεται άνοδος στο ΧΑ το '22

Υποτιμημένες οι ελληνικές μετοχές, καθώς τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν 14% το 2022, ύστερα από αύξηση κατά 10% φέτος. Παραμένει η αβεβαιότητα για την πανδημία, έως 1,2 δισ. το κόστος από ενδεχόμενο lockdown.
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Διατηρεί στα 16 ευρώ την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως διατηρείται η δυναμική ανόδου της ελληνικής αγοράς ενώ τα έσοδα του ΟΤΕ από τις υπηρεσίες σταθερής ενισχύονται σταθερά εξαιτίας της αύξησης συνδρομητών οπτικών ινών.