ΓΔ: 953.26 0.17% Τζίρος: 22.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:10:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Σύσταση «outperform» για Alpha Bank από την Εθνική Χρηματιστηριακή

Η τιμή - στόχος διατηρείται στα 1,30 ευρώ, ενώ οι αναλυτές της NBG Securities τονίζουν ότι η μετοχή της Alpha Bank διαθέτει αυξημένα περιθώρια ανόδου.

Σε νέα της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες, η NBG Securities Research αναβαθμίζει τη σύστασή της για την Alpha Bank σε outperform, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 1,30 ευρώ.

Η αναβάθμιση της Alpha Bank, όπως επισημαίνoυν οι αναλυτές, βασίζεται στα αυξημένα περιθώρια ανόδου που προσφέρει η μετοχή της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NBG Securities Research, η Alpha Bank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα με σύσταση outperform, ενώ για τις υπόλοιπες τράπεζες η σύσταση είναι ουδέτερη (Neutral).

Οι αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών αντανακλούν τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Με την μείωση των προβληματικών δανείων να ολοκληρώνεται μέσα στο α’ μισό του 2022, οι τράπεζες θα δουν σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας τους. Επιπλέον, αναμένεται σημαντική αύξηση των δανειακών χαρτοφυλακίων με θετικό αντίκτυπο στα έσοδα. Η δε πιθανή επιστροφή από το 2023 στην διανομή μερίσματος, θα προσελκύσει στις ελληνικές τράπεζες και επενδυτές που απείχαν για σειρά ετών.

Στα ευάλωτα σημεία, η χρηματιστηριακή σημειώνει την πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας που θα οδηγούσε σε δημιουργία επιπρόσθετων προβληματικών δανείων, τις πιθανές καθυστερήσεις στην απορρόφηση κονδυλίων που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» καθώς και τη χαμηλότερη ποιότητα των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, λόγω του υψηλού ποσοστού αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στους ισολογισμούς, όπου η Alpha Bank βρίσκεται σε καλύτερη θέση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Αυξάνει την τιμή - στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 1,6 ευρώ η JP Morgan

Οι ευοίωνες εκτιμήσεις για την τράπεζα στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.