ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Διατηρείται το θετικό πρόσημο στο ΧΑ με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Συνεχίζει να πρωταγωνιστεί η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη 2,16%, ενώ στο +1,99% κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ. «Βαρίδι» για την αγορά η Coca-Cola HBC με απώλειες 1,32%.

Η πολύ καλή πορεία τραπεζικών μετοχών και ΟΤΕ διατηρεί το θετικό πρόσημο για την αγορά, ενώ αντίθετα «βαρίδι» αποτελεί η μετοχή της Coca-Cola HBC, που λόγω της βαρύτητάς της δεν αφήνει τον Γενικό Δείκτη να ξεφύγει από το επίπεδο των 922 μονάδων, συνεχίζοντας, όμως, να εμφανίζει εικόνα καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,05%. 

Στις 15:33 ο ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,53% στις 922,69 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 920,30 μονάδων και του υψηλού των 927,67 μονάδων, ενώ θετική είναι η εικόνα για την η οποία φθάνει στα 48,14 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη από αρκετά πακέτα μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν δύο της Alpha Bank και ένα της Jumbo. Υπερισχύουν οι πτωτικές μετοχές που φθάνουν στις 60, έναντι 53 που κινούνται ανοδικά και 16 που παραμένουν αμετάβλητες.  Κέρδη 0,57% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,13%. 

Σταθερά ανοδικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης στο +1,54%, με τον κλάδο να αποτελεί τον πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης και να βοηθά ώστε ο Γενικός Δείκτης να διατηρηθεί υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 920 μονάδων. Την καλύτερη πορεία εξακολουθεί να ακολουθεί η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη 2,16%, με τη Eurobank να ενισχύεται 1,24%, την Τράπεζα Πειραιώς να έχει άνοδο 1,79%, ενώ 0,92% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση «μάχη» δίνεται μεταξύ των μετοχών του ΟΤΕ και της Coca-Cola HBC, με την πρώτη να ενισχύεται 1,99% και τη δεύτερη να εμφανίζει απώλειες 1,32%, εκ νέου με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο ο οποίος βρίσκεται λίγο πάνω από τα 159.000 ευρώ. Θετική κίνηση και για τη μετοχή της ΔΕΗ με άνοδο  0,89%, ενώ ενίσχυση που ξεπερνά το 1% σημειώνουν οι Aegean Airlines, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ElvalHalcor και ΕΧΑΕ. Αντίθετα πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Jumbo (-0,89%) και ΕΛΠΕ (-1,26%).

Θετικά μηνύματα για την οικονομία έστειλε έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody's, ο οποίος μοιάζει να στέλνει σήμα αναβάθμισης, με το εν λόγω report να δημοσιοποιείται αύριο. Στην τρέχουσα έκθεσή του ο οίκος  εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους κατά 10,1%, το οποίο θα φθάσει το 2022 στο 191% του ΑΕΠ και «βλέπει» τον ρυθμό ανάπτυξης για το επόμενο έτος να διαμορφώνεται στο 4,3%, με Ελλάδα και Ιταλία να είναι η χώρες των οποίων οι οικονομίες βρεθούν οριακά πάνω από τα επίπεδα προ πανδημίας, με την κύρια ώθηση γι’ αυτήν την πορεία να οφείλεται στους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης του 2021. 

 Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,49%) και των Τραπεζών (+1,42%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,03%) και των Τροφίμων (-0,91%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ακρίτας +18,75% και Αττικές Εκδόσεις +9,57%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: SATO -15,005 και Yalco -9,09%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.