ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό, Lamda Development
Φωτο: Lamda Development

Euroxx: Επιστροφή στην ομαλότητα «έδειξαν» τα μεγέθη της Lamda Development

Η Euroxx διατηρεί «υπέρβαρη» σύσταση («overweight») για τη μετοχή της Lamda Development, ενώ τοποθετεί την τιμή – στόχο για το επόμενο 12μηνο στα 14 ευρώ.

Ενδείξεις επιστροφής στην ομαλότητα κυρίως για τα εμπορικά κέντρα τα οποία έχει στην κατοχή της «έδειξαν» τα μεγέθη εννεάμηνου της Lamda Development, όπως αναφέρει η Euroxx, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. 

Όπως αναφέρεται σε αυτή η Lamda Development επωφελήθηκε από την επιστροφή των καταναλωτών, με τους επισκέπτες των εμπορικών κέντρων να αυξάνονται κατά 22% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα αρχίζουν να «φαίνονται» οι πρώτες θετικές εξελίξεις και από το έργο στο Ελληνικό. 

Επιπρόσθετα, όπως υποδεικνύουν και τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, τα εμπορικά κέντρα δείχνουν ικανά να κλείσουν το 2021 με θετικό πρόσημο, καθώς τον Οκτώβριο οι πωλήσεις αλλά και οι επισκέψεις καταναλωτών σε αυτά αυξήθηκαν κατά 34% και 29% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. 

Πέραν πάσης αμφιβολίας σημείο – κλειδί για τη μελλοντική πορεία της Lamda Development αποτελεί το έργο στο Ελληνικό, με ορισμένες βασικές εργασίες σε αυτό να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2022, ενώ στα θετικά για τη Lamda Development το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν οι εκτιμήσεις της και για τις προπωλήσεις ακινήτων –τόσο οικιστικών όσο και εμπορικών- γεγονός που αποτυπώνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει. 

Σημειώνεται ότι η Euroxx διατηρεί «υπέρβαρη» σύσταση («overweight») για τη μετοχή της Lamda Development, ενώ τοποθετεί την τιμή – στόχο για το επόμενο 12μηνο στα 14 ευρώ, δηλαδή «βλέπει» σχεδόν διπλασιασμό της σε σύγκριση με το χθεσινό (7/12) κλείσιμο στο ΧΑ που διαμορφώθηκε στα 7,0950 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της χθεσινής ανακοίνωσης της Lamda Development, τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, της για το εννεάμηνο 2021 ανήλθαν σε κέρδη 209,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 19,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2020. Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας περιλαμβάνουν ήδη από την περίοδο του εξαμήνου 2021 τη θετική επίπτωση ποσού 306 εκατ. ευρώ που προήλθε από την επανεκτίμηση, από ανεξάρτητο εκτιμητή, της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς πνοή η αγορά: Η Coca Cola κράτησε όρθιο το Δείκτη

Μετρίως... μέτρια συνεδρίαση στην Λ. Αθηνών, σε δυσμενές διεθνές κλίμα και με τις τράπεζες να μη βρίσκουν ανοδική δυναμική, παρά την προώθηση του σχεδίου «Ηρακλής». Coca Cola και Lamda Develompent οι μόνες μετοχές που ξεχώρισαν.
ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Περιθώρια ανόδου έως 54% για τις τράπεζες, άλμα των νέων δανείων

Σε μεγάλη αναπροσαρμογή των προβλέψεων για την κερδοφορία του κλάδου προχωρά η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας τα οφέλη από την αύξηση των χορηγήσεων κατά 26 δισ. τα επόμενα χρόνια. Πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές στόχοι.
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance: Στα 14 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για τη ΔΕΗ

Η στροφή στις ΑΠΕ αποτελεί το «κλειδί» για τον ουσιαστικό μετασχηματισμό της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα διαθέτει τα εχέγγυα για να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας που έχει θέσει η διοίκησή της, σημειώνει η χρηματιστηριακή.