Hellinikon
Πηγή: Lamda Development

Άνοδο 83% στη μετοχή της Lamda λόγω Ελληνικού «βλέπει» η Euroxx

Ακόμα δεν έχει περάσει στο ταμπλό ο αντίκτυπος της επένδυσης στο Ελληνικό, εκτιμά έκθεση της Εuroxx και προβλέπει ράλι για την μετοχή της Lamda Development μέσα στους επόμενους μήνες.

Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημία, ισχυρή ανάκαμψη εκτιμάει η χρηματιστηριακή Euroxx ότι θα έχει η Lamda Development κυρίως λόγω του Ελληνικού αλλά και άλλων καταλυτών που, όπως προβλέπει θα οδηγήσουν την μετοχή της Lamda σε άνοδο 83%. Σύμφωνα με την ανάλυση της Euroxx ακόμα δεν έχει περάσει στο ταμπλό ο αντίκτυπος της επένδυσης στο Ελληνικό, κάτι που αναμένει ότι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Μετά και την τελετή για την έναρξη των έργων στο Ελληνικό παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Lamda Development αναμένει τη μεταβίβαση δικαιωμάτων έως τις 31 Οκτωβρίου του 2020. Έτσι σύμφωνα με τη Euroxx οι επενδυτές θα αποκτήσουν μέσω της Lamda, που είναι ο κύριος κατασκευαστής και 100% ιδιοκτήτης του έργου, άμεση έκθεση στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη με προϋπολογισμό που φτάνει τα 8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Euroxx, η άνοδος ρεκόρ στο EBITDA συνεχώς από το 2014 θα σταματήσει φέτος λόγω της πανδημίας αλλά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας μετά το 2020 θα ανακάμψουν σημαντικά ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019.

Επιπλέον, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τεράστιας για τα ελληνικά πρότυπα αύξησης κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019, τη συμφωνία με τις εγχώριες τράπεζες τον περασμένο Ιανουάριο για κοινοπρακτικά δάνεια έως 1,2 δισ. ευρώ και το επερχόμενο κοινό ομολογιακό δάνειο έως 320 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση για την πρώτη φάση του έργου ύψους 2 δισ. ευρώ είναι πλήρως καλυμμένη.

Με βάση τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Euroxx, η Lamda Development εξακολουθεί να παρέχει σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης σε όρους καθαρής αξίας ενεργητικού NAV, καθώς προβλέπει άνοδο 68%, μέρος της οποίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Από την εκτιμώμενη καθαρή τρέχουσα αξία (NPV) ύψους 683 εκατ. ευρώ του Ελληνικού, το 43% ή 294 εκατ. ευρώ, αναλογεί στα πρώτα 5 έτη του έργου, και με τον ελάχιστο κίνδυνο εκτέλεσης καθώς προέρχεται κυρίως από τα δύο εμπορικά κέντρα και την οικιστική ανάπτυξη.

Η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή της Lamda με μειωμένη τιμή-στόχο στα 11 ευρώ από 12,6 ευρώ που ήταν πριν, και εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο ανόδου 83%.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά την αξία της Lamda στα 612 εκατ. ευρώ. Εκτός από τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ, άλλοι θετικοί καταλύτες για την πορεία της μετοχής της σύμφωνα με την ανάλυση είναι το πιθανό IPO της Lamda Malls στο Χ.Α ενώ από την άλλη  η έκθεση τονίζει ότι οι καθυστερήσεις και οι κίνδυνοι εκτέλεσης και χρηματοδότησης για τη δεύτερη φάση του έργου του Ελληνικού παραμένουν μία σημαντική πιθανότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Ποια έργα θα παραδοθούν την πρώτη πενταετία

Βασικός στόχος για την πρώτη 5ετία στο σχέδιο της Lamda, είναι να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για κοινότητα και επισκέπτες και να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδ. Αθανασίου (Lamda): Σύμβολο απογείωσης στη νέα εποχή το Ελληνικό 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development είπε ότι την επόμενη χρονιά, στο πρώτο εξάμηνο, ξεκινούν τα έργα υποδομής μεταξύ των οποίων και το παράκτιο πάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σε σημείο εκκίνησης τα έργα στο Ελληνικό, αρχική επένδυση 400 εκατ. ευρώ

«Η επένδυση του Ελληνικού σε αυτή τη συγκυρία αποκτά μία ουσιαστική και συμβολική σημασία για τη χώρα και την αναπτυξιακή διαδικασία συνολικότερα», σημείωσε ο πρόεδρος της Lamda Development, Τάσος Γιαννίτσης.