ΓΔ: 794.25 1.93% Τζίρος: 62.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:56:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό, Lamda Development
Φωτο: Lamda Development

Euroxx: Επιστροφή στην ομαλότητα για τη Lamda Development το 2021

Η καλή πορεία των εμπόρικών κέντρων, με τη λειτουργική κερδοφορία να είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τα προ κορονοϊού επίπεδα, ήταν αυτή που στήριξε τη Lamda, τονίζεται στην έκθεση.

Σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα σήμανε το 2021 για τη Lamda Development, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Euroxx, σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εταιρεία. 

Στο report της ελληνικής χρηματιστηριακής τονίζεται ότι η λειτουργική κερδοφορία των εμπορικών κέντρων της Lamda παρέμεινε κατά 19 εκατ. ευρώ χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2019, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας τους λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ το αυξημένο ενεργειακό κόστος εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσει το συγκεκριμένο μέγεθος λόγω «κλειστών» συμβολαίων που υπάρχουν. 

Εν γένει, όπως έδειξε και η σημαντική αύξηση των πελατών στα εμπορικά κέντρα της εταιρείας όλα δείχνουν ότι η Lamda επιστρέφει σταδιακά στα επίπεδα που βρίσκονταν το 2019, ενώ η πλήρης «αποτίμηση» της Μαρίνας Φλοίσβου αποτέλεσε ένα ακόμη σημείο – κλειδί για την οικονομική θέση της εταιρείας. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ανέφερε χθες ότι κατά το 2021 σημειώθηκε: 

  • Σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA των εμπορικών κέντρων το 2021: κέρδη 45εκ (+23% έναντι του 2020)
  • Κέρδος από την αποτίμηση Επενδυτικών Ακινήτων έργου Ελληνικού: €316εκ
  •  Κέρδος από την αποτίμηση Εμπορικών Κέντρων και λοιπών ακινήτων: €10εκ
  •  Ενοποιημένα EBITDA το 2021: κέρδη €335εκ (έναντι ζημιάς €20εκ το 2020)
  • Καθαρά αποτελέσματα (μετά από τόκους, φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας) το 2021: κέρδη €191εκ

Επιπρόσθετα στα θετικά για την εταιρεία το αυξημένο ενδιαφέρον για το έργο του Ελληνικού και κυρίως σε ό,τι αφορά τα προς αγορά ακίνητα, που μπορεί να προσθέσουν περί των 374 εκατ. ευρώ στον μελλοντικό κύκλο εργασιών, μετά την ολοκλήρωση των πωλήσεων οικιστικών ακινήτων. Παράλληλα τα έσοδα από το έργο του Ελληνικού εμφάνισαν σημαντική άνοδο καθώς έφθασαν στα 32 εκατ., ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί η πώληση ορισμένων οικιστικών ακινήτων. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί δεν συγκινούν τα ισχυρά funds οι εταιρείες real estate του ΧΑ

Παρά τον... συνωστισμό εταιρειών από τον ευρύτερο κλάδο των ακινήτων στο Χρηματιστήριο, τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια δεν παίρνουν θέσεις. Κύρια εμπόδια η μικρή διασπορά μετοχών και οι χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις.
Ελληνικό, Lamda Development
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκινάει στις 6 Ιουλίου η προσφορά για το πράσινο ομόλογο της Lamda

Η διάθεση των ομολογιών του Ομολογιακού Δανείου θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα , ενώ οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 13 Ιουλίου.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκe το δελτίο του ομολογιακού δανείου της Lamda

Επίσης, το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της Alpha Trust στην αγορά του ΧΑ καθώς και τη διαγραφή των μετοχών της ΝΙΚΑΣ και Καραμολέγκος από το ταμπλό έπειτα από αίτημα των εταιρειών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda και Orilina ΑΕΕΑΠ απέκτησαν οικόπεδα δίπλα στο Mediterranean Cosmos

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού το κυρίως οικόπεδο, με στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργιών με το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των εξαιρετικών προοπτικών της περιοχής.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Lamda με Orilina για επένδυση ύψους 70 εκατ. στο Ελληνικό

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές θα εξεταστεί η ανάπτυξη κτιρίου κατοικιών και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων στο παράκτιο μέτωπο που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο αξιοποίησης του Ελληνικού.