ΓΔ: 856.87 0.67% Τζίρος: 25.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Δεύτερη ημέρα πτώσης στη Wall, πιέσεις σε τράπεζες και τεχνολογία

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Παρέμειναν αδύναμες οι τράπεζες μετά τις κακές ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Πτωτικά έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η Wall Street. Ο S&P 500 υποχώρησε, καθώς η προσπάθεια των τεχνολογικών μετοχών να βρουν εμπόδια στην πτώση τους απέτυχε και οι τραπεζικές μετοχές συνέχισαν να δυσκολεύονται μετά τα αρνητικά τριμηνιαία αποτελέσματα. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,97%, ο Dow Jones υποχώρησε 0,96% και ο Nasdaq έχασε 1,15%.

Η τεχνολογία, η οποία οδήγησε στην αδυναμία την ευρύτερη αγορά, εγκατέλειψε τα ενδοημερήσια κέρδη της, ακόμη και όταν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων πήραν μια ανάσα, με πτώση από τα υψηλά δύο ετών, παρά τις αυξανόμενες προσδοκίες για επιθετική δράση της Fed.

«Δεδομένης της ταχέως μεταβαλλόμενης ρητορικής της Fed και των τάσεων του πληθωρισμού που παραμένουν πεισματικά υψηλές, αυξάνουμε τις προσδοκίες μας για αύξηση επιτοκίων από δύο σε τέσσερις το επόμενο έτος. Ο στόχος μας για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων για το τέλος του έτους 2022 είναι τώρα 1,00%–1,25%», ανέφερε η Wells Fargo.

Οι Meta Platforms και Microsoft τερμάτισαν ελαφρώς ανοδικές, ενώ οι Amazon, Apple και Alphabet υποχώρησαν. Η Apple πρόκειται να εκκινήσει τα κέρδη για την μεγάλη τεχνολογία την επόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές στη Wall να προβάλλουν ισχυρό τρίμηνο ανάπτυξης για τις υπηρεσίες του τεχνολογικού γίγαντα, που τροφοδοτείται από τη συνεχή ανάπτυξη του App Store της.

Η Bank of America δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις του App Store θα αυξηθούν κατά 12% το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι υπηρεσίες επικοινωνίας ήταν επίσης από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στον κλάδο, με επικεφαλής τις μετοχές βιντεοπαιχνιδιών μετά τη συμφωνία της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Η Take-Two Interactive Software και η Electronic Arts Inc ηγήθηκαν, με την τελευταία να λαμβάνει αναβάθμιση με τιμή - στόχο 160 δολ..

Οι τραπεζικές μετοχές, εν τω μεταξύ, συνέχισαν να διολισθαίνουν, διατηρώντας τα ευρύτερα μεγέθητων χρηματοπιστωτικών μετοχών στο κόκκινο, καθώς τα κέρδη της Morgan Stanley και της Bank of America που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη του τρίτου τριμήνου επισκιάστηκαν από την πτώση των περιφερειακών τραπεζικών μετοχών.

Η U.S. Bancorp υποχώρησε περισσότερο από 7% μετά την ανακοίνωση των κερδών του τέταρτου τριμήνου που ήταν κατώτερα των προσδοκιών καθώς το χαμηλότερο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο επηρέασε την απόδοση. Η State Street υποχώρησε περισσότερο από 7% παρά τους ισχυρισμούς της ότι είχε επιτύχει τους στόχους τόσο σε ό,τι αφορά τον τζίρο όσο και στα κέρδη.

Η ενέργεια υπήρξε επίσης τροχοπέδη στην ευρύτερη αγορά, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχασαν κάποια κέρδη μετά την έξαρση των ειδήσεων για διακοπή του εφοδιασμού μετά από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου που μεταφέρει έως και 450.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα από το Ιράκ στην Τουρκία.

Σε άλλες ειδήσεις, η SoFi Technologies έλαβε ρυθμιστική έγκριση για να γίνει εταιρεία χαρτοφυλακίου, στέλνοντας τις μετοχές της περίπου 14% υψηλότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Νέα υποχώρηση της Wall Street, οδεύει προς την όγδοη εβδομάδα πτώσης

Η πίεση στην τεχνολογία σταμάτησε την ανοδική αντίδραση της αγοράς και ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,75%, ενώ ο S&P 500 έχει απώλειες 18% από το υψηλό έτους και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το bear market.
Wall Street, Metoxes, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματική συνεδρίαση στη Wall Street, κάλυψε τις απώλειες ο S&P 500

Ισχυρή αντίδραση στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης έφερε τον S&P 500 από τις απώλειες σχεδόν 2% σε κλείσιμο με οριακή πτώση. Καθησυχαστική δήλωση για τα επιτόκια από την πρόεδρο της Fed του Σαν Φραντσίσκο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα «βουτιά» των δεικτών στη Wall μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Επιθετική αύξηση επιτοκίων φοβάται η αγορά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Ισχυρή πίεση στην τεχνολογία, η Apple έμεινε πίσω σε κεφαλαιοποίηση από την Aramco.
ΑΓΟΡΕΣ

Διστακτική ανάκαμψη στη Wall ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με ηγέτη την Apple, οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο τον S&P 500 και τον Nasdaq, αλλά ο Dow Jones υποχώρησε και οι τραπεζικές μετοχές έχασαν έδαφος. Αύριο οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Απριλίου.