ΓΔ: 851.2 -1.79% Τζίρος: 121.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό, Lamda Development
Φωτο: Lamda Development

Στα 10,3 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για Lamda η Eurobank Equities

Η ελληνική χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και τονίζει ότι το project του Ελληνικού θα αποτελέσει τον βατήρα στον οποίο θα στηριχθεί η πορεία της Lamda Development.

Στα 10,3 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για τη Lamda Development η Eurobank Equities από 9,7 ευρώ πριν, βλέποντας περιθώριο ανόδου άνω του 41% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης, με τη μετοχή στη σημερινή (20/10) συνεδρίαση του ΧΑ να αποτιμάται στα 7,2950 ευρώ. Παράλληλα διατηρεί τη σύσταση «αγορά».

Ώθηση στην εταιρεία θα προσφέρει το project του Ελληνικού το οποίο τέθηκε και τυπικά σε τροχιά υλοποίησης τον περασμένο Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. 

Η Eurobank Equities αναμένει καθαρή αξία προ φόρων από το project του Ελληνικού στα 8,4 ευρώ ανά μετοχή έως και το 2025, δηλαδή όταν θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί. Αυτή η εκτίμηση «μεταφράζεται» σε μετά φόρων αξία 6,5 δισ. ευρώ έως το συγκεκριμένο έτος. 

Αναφορικά με την πορεία της κερδοφορίας αναμένεται ότι τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που θα προέλθουν από τη διαχείριση των ακινήτων θα ενισχυθούν 8% φέτος, ενώ για το σύνολο του ομίλου θα υπάρχουν μικρές ζημίες ύψους εννέα εκατ. ευρώ, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές εισροές κεφαλαίων από το 2023 και μετά. 
 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τη Lamda Development

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

The Ellinikon – Δείτε την παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό

Ανοίγει ο βηματισμός της Lamda για το Ελληνικό με την εταιρεία να παρουσιάζει το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί και είναι ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Intrakat και Bouygues η ανάθεση για τον ουρανοξύστη Marina Tower

Ήδη οι πωλήσεις όλων των κατοικιών του πύργου των 45 ορόφων, 200 μέτρων ύψους και 200 διαμερισμάτων έχουν προσυμφωνηθεί εκτός των τελευταίων τριών ορόφων και των δύο Penthouse που στρατηγικά άφησε η Lamda Development τελευταίες.