ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:03
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Προς τις 890 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης

Αυξάνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει προς τις 890 μονάδες, καταγράφοντας πτώση -0,66% στις 892,29 μονάδες. Στα 42.16 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 890 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 15:40, διαμορφώνεται στις 892,94 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,66 %, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 42,16 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,10%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+2,08%), της Motor Oil (+0,56%), της Fourlis (+0,56%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-2,11%), της Lamda Development (-1,71%), της Εθνικής (-1,56%) και της ΑΔΜΗΕ (-1,36%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,77%) και της Υγείας (+0,56%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-1,21%) και των Τραπεζών (-1,17%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η MIG με 2.889.183 και 2.092.010 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 5,739 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 4,694 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 61 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα +14,74% και Pasal +9,52%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος -20,00% και Lavipharm -15,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αρνητικό έδαφος οι αγορές, ανοδικά το πετρέλαιο

Αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές με το πετρέλαιο να ενισχύεται και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ το ΧΑ προέρχεται από ισχυρή άνοδο 1,75%.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμβαση ΣΜΕΧΑ για τις νέες χρεώσεις της Euronext Athens– Ζητάει επανεξέταση

Αντιδράσεις από ΣΜΕΧΑ στις νέες χρεώσεις της Euronext Athnes. Οι χρηματιστές υποστηρίζουν ότι τα νέα τέλη που επιβάλλονται ανά χρήση τα καταβάλλει ήδη ο αδειοδοτημένος DataVendor για κάθε τελικό χρήστη
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα στις αγορές, στο επίκεντρο τα ομόλογα

Η άνοδος των ασιατικών αγορών και τα θετικά futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ δημιουργούν περιθώριο για καλύτερο ξεκίνημα, ενώ οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν βασικός παράγοντας πίεσης.