ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Προς τις 890 μονάδες διολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο οποίος διολισθαίνει προς τις 890 μονάδες. Στις 11:16 βρίσκεται στις 891,34, παρουσιάζοντας πτώση 0,41%.

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:15, διαμορφώνεται στις 891,34 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,41%, η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,30 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,11%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+1,73%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,39%), της Coca Cola HBC (+1,06%) και της Fourlis (+0,71%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (-1,38%), της Εθνικής (-1,37%), του ΟΛΠ (-1,09%) και της Eurobank (-1,01%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,64%) και των Ταξιδιών (+1,47%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,99%) και των Κατασκευών (-0,56%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 26 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Fieratex +4,69% και Τζιρακιάν +4,50%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παϊρης -19,31% και Βογιατζόγλου -8,70%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.