ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, «κρατάει» τις 890 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 14:38, διαμορφώνεται στις 892,32 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,29%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,85 εκατ. ευρώ.

Ήπιες πτωτικές τάσεις συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 14:38, διαμορφώνεται στις 892,32 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,29%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 890,01 μονάδες (-0,56%), ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,48%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+3,46%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,11%) και της Lamda Development (+0,69%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-1,60%), της Viohalco (-1,50%) και της Eurobank (-1,33%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+2,89%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+0,55%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,56%), των Πρώτων Υλών (-1,36%) και της Τεχνολογίας (-1,24%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 1.432/198 και 917.558 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 6,869 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 2,137 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 66 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: F.G. Europe +29,48% και Ειδησεοφωνική Ελλάς +7,96%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μπήτρος Συμμετοχών -20,00% και Βαράγκης -19,38%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.