Φώτο: Shutterstock

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street μετά από νέες δηλώσεις Τραμπ

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με το χθεσινό αρνητικό κλίμα να επιδεινώνεται από την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι η συμφωνία με την Κίνα ενδέχεται να καθυστερήσει.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται και σήμερα στους βασικούς δείκτες της Wall Street, οι οποίοι σημειώνουν σημαντική πτώση. Το κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο παραμένει αρνητικό, αφού, μετά το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου Αργεντινή και Βραζιλία, υπήρξε νέο «χτύπημα» από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για την υπογραφή συμφωνίας, υποστήριξε ότι αυτή μπορεί να αργήσει και να φτάσει ακόμα και μετά τις εκλογές του 2020.

«Δεν έχουμε διορία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Ίσως κλείσει και μετά τις εκλογές του 2020. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν η Κίνα θέλει να συμφωνήσουμε αλλά στο αν εγώ θέλω να το κάνω. Θα δούμε τι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος αυξάνοντας την ανησυχία των επενδυτών.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 1,60% στις 27.33 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,26% στις 8.459 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,16% στις 3.078 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,43% στα 55,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στον αντίποδα, ο χρυσός ανεβαίνει κατά 0,78% στα 1.480 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,107 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση 5 μονάδων βάσης, στο 1,77%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ανέβασαν τη Wall Street οι ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

Οι αναταράξεις από την «βουτιά» της Intel ξεπεράστηκαν με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο 0,37%. Αν και ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το πότε θα δοθεί.