Φώτο: Ellaktor

Έως 7% η απόδοση που ζητούν οι επενδυτές για το ομόλογο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Μεγάλο premium σε σχέση με άλλες εκδόσεις τίτλων της ίδιας κατηγορίας φέρονται να ζητούν οι επενδυτές για την έκδοση της ELLAKTOR Value, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Αργότερα σήμερα αρχίζει επίσημα η διαδικασία της τιμολόγησης.

Υψηλά επιτόκια φέρονται να ζητούν οι επενδυτές από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το ευρωομόλογο 600 εκατ. ευρώ, που θα εκδοθεί από τη θυγατρική ELLACTOR Value, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Όπως εξηγεί το πρακτορείο, είναι πιθανό να ζητείται από τους επενδυτές ένα σημαντικό premium, σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις της ίδιας κατηγορίας, λόγω της περίπλοκης δομής του ομίλου και του κινδύνου χώρας.

Ειδικότερα, οι ανεπίσημες ενδείξεις για την τιμή που προσφέρουν οι επενδυτές για ομόλογα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οδηγούν σε μια απόδοση 6% έως 7%. Οι επίσημες συζητήσεις με τους επενδυτές για την τιμολόγηση αναμένεται να αρχίσουν αργότερα σήμερα, και εκτιμάται ότι θα μπορούσε η απόδοση να αυξηθεί στο 7,5%, καθώς το εύρος των προσφορών που συζητούνται τώρα είναι μεταξύ 4% και 8%, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σημειώνεται στο δημοσίευμα, θέλει να αξιοποιήσει τη ζήτηση από επενδυτές για εταιρικούς τίτλους, για να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο δανεισμό και ένα πράσινο ομόλογο.

Οι προσφορές ως τώρα προέρχονται από ευρύ φάσμα επενδυτών, από την Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και από ορισμένα hedge funds. Το ομόλογο βαθμολογείται με B από την Standard & Poor's και με BB από τον οίκο Fitch.

Αν η τιμολόγηση φέρει στα υψηλότερα επίπεδα την απόδοση, δηλαδή κοντά στο 7,5%, το ομόλογο θα ενσωματώσει ένα premium 5,2%, σε σχέση με τη μέση απόδοση των εταιρικών ομολόγων που βαθμολογούνται με B, που βρίσκεται στο 2,3%.

Συντονιστές της έκδοσης και υπεύθυνοι για τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών είναι οι HSBC Bank Plc, Citigroup Global Markets Ltd. και JPMorgan Securities.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη ημέρα «βουτιάς» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ παρά τη στήριξη από τον Αν. Καλλιτσάντση

Απώλειες της τάξεως του 11% κατέγραφε λίγο πριν τις 12:00 η μετοχή του κατασκευαστικού ομίλου, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος αγόρασε χθες 100.000 μετοχές.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανέβασαν τη Wall Street οι ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

Οι αναταράξεις από την «βουτιά» της Intel ξεπεράστηκαν με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο 0,37%. Αν και ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το πότε θα δοθεί.