Φώτο: Shutterstock

«Πάρτι» στη Wall Street από εμπόριο και νέες θέσεις εργασίας

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street, μετά την αισιοδοξία που δημιούργησαν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στο εμπόριο.

Με μεγάλη άνοδο ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στη Wall Street, αφού και οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικά κέρδη.

Στην εξέλιξη αυτή οδήγησαν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, και δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από τον αριθμό που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Αναλυτικότερα, δημιουργήθηκαν 266.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο από 156.000 τον Οκτώβριο, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 180.000.

Την ίδια ώρα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα άρει τους δασμούς εισαγωγής για κάποιες ποσότητες σόγιας και χοιρινού από τις ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία με στόχο να τερματιστεί ο παρατεταμένος εμπορικός τους πόλεμος.

Στη Wall Street, o Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,22% ή 337 μονάδες στις 28.015, ο S&P κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,87% στις 3.144 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1% στις 8.5656 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των 3M (+4,3%) και Goldman Sachs (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση υπέστησαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-0,8%) και Procter & Gamble (-0,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε κατά 1,2% στα 59,11 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 1,2% στα 1.464 δολ./oz.

Στα εβδομαδιαία στοιχεία, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 7,2% ενώ ο χρυσός πτώση 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1061 δολ. από 1,1103 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,84%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων οδηγεί τη Wall Street ο φόβος για δεύτερο κύμα της πανδημίας

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνει τις πιθανότητες ενός νέο lockdown, ενώ αρνητική επίδραση έχει και η αποκάλυψη για νέο τραπεζικό σκάνδαλο.