ΓΔ: 810.42 -1.43% Τζίρος: 75.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Σε ανοδική κίνηση οι ευρωαγορές, μειώνονται οι φόβοι για τα επιτόκια

Με τον φόβο για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες να απομακρύνεται, το επενδυτικό κλίμα έχει ενισχυθεί ενώ και τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου δίνουν ώθηση στην αγορά.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν σε ανοδική πορεία καθώς υποχωρούν οι φόβοι για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες, ενώ και η ανοδική αντίδραση που συνεχίζεται στη Wall Street δίνει ώθηση στους επενδυτές.

Στις 11:15 ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται στις 439,60 μονάδες με άνοδο 0,43%, παίρνοντας ώθηση από τον χρηματοοικονομικό κλάδο που ενισχύεται κατά 1%, ενώ ο αμυντικός τομέας των υπηρεσιών κοινής ωφελείας υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,4%. Οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας και των βιομηχανιών έδιναν τη μεγαλύτερη ώθηση στον δείκτη Stoxx 600, με τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης να ενισχύονται κατά 1%. Ο Eurostoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,61% στις 3.763 μονάδες.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,46% στις 14.297 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,67% στις 6.453 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο παραμένει αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,05% στις 7.562 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο σημειώνει οριακή πτώση 0,09% στις 24.527 μονάδες και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται με οριακά κέρδη 0,02% στις 8.890 μονάδες.

Το επενδυτικό κλίμα δείχνει να έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης του Μαΐου της Fed όπου οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αν και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να περιορίσουν την άνοδο του πληθωρισμού, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική.

Επίσης το επενδυτικό κλίμα ενισχύει και το γεγονός ότι παρά του ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση τιμών των αγαθών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τα μέχρι στιγμής οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που έχουν δημοσιεύσει μεγάλες επιχειρήσεις λιανεμπορίου έχουν χαρίσει αισιοδοξία καθώς έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα και τα θετικά αποτελέσματα των κινεζικών κολοσσών Alibaba και Baidu για το α΄τρίμηνο ενίσχυσαν την επενδυτική διάθεση στις αγορές της Ασίας που πήραν την σκυτάλη από τη Wall Street που έκλεισε με σημαντικά κέρδη για τον Dow Jones και το Nasdaq.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες για Wall Street στο χειρότερο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες

Στο χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το 1962 οδεύει ο Dow Jones, ενώ ο δείκτης &P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εξαμηνιαία πτώση από το 1970. Την μεγαλύτερη πτώση σε ένα εξάμηνο ιστορικά καταγράφει και ο Nasdaq. Στο 16,6% οι απώλειες του Stoxx 600 στο α' εξάμηνο.
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές με επιφυλακτικές κινήσεις

Μετά την χθεσινή ανοδική συνεδρίαση σε Ευρώπη και Wall Street και την δημοσίευση των πρακτικών της Fed οι επενδυτές αντλούν ώθηση από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται πιο επιθετική προσέγγιση στα επιτόκια. Εύθραυστο παραμένει το κλίμα στις αγορές.