ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:31:09
Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο - Κάτω από τις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος υποχωρεί στις 865,77 μονάδες , σημειώνοντας πτώση -0,85%. Στα 10 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Με απώλειες το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 870 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30, διαμορφώνεται στις 865,77 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,85%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,57%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+0,31%) και της Lamda Development (+0,14%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,93%), της ΔΕΗ (-1,83%) και της Viohalco (-1,26%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,90%) και των Τροφίμων (+0,30%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,57%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,70%). Πτώση και για τον δείκτη των Τραπεζών (-0,60%).

Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 26 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα +6,86% και Q&R +2,99%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -2,91% και Ιντρακόμ -2,59%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμβαση ΣΜΕΧΑ για τις νέες χρεώσεις της Euronext Athens– Ζητάει επανεξέταση

Αντιδράσεις από ΣΜΕΧΑ στις νέες χρεώσεις της Euronext Athnes. Οι χρηματιστές υποστηρίζουν ότι τα νέα τέλη που επιβάλλονται ανά χρήση τα καταβάλλει ήδη ο αδειοδοτημένος DataVendor για κάθε τελικό χρήστη
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα στις αγορές, στο επίκεντρο τα ομόλογα

Η άνοδος των ασιατικών αγορών και τα θετικά futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ δημιουργούν περιθώριο για καλύτερο ξεκίνημα, ενώ οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν βασικός παράγοντας πίεσης.
επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο «μέρισμα» από τα κέρδη των επιχειρήσεων προσδοκά το Δημόσιο το 2027

Αισθητή αύξηση πάνω από 15% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που παρουσιάζουν φέτος οι εισηγμένες και μη εταιρείες.