ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκe το δελτίο του ομολογιακού δανείου της Lamda

Επίσης, το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της Alpha Trust στην αγορά του ΧΑ καθώς και τη διαγραφή των μετοχών της ΝΙΚΑΣ και Καραμολέγκος από το ταμπλό έπειτα από αίτημα των εταιρειών.

Το «πράσινο φως» για την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους έως 230 εκατ. ευρώ της Lamda Development, άναψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εισηγμένης. Παράλληλα η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε και την εισαγωγή των μετοχών της Alpha Trust στο ΧΑ.

Επίσης παρελθόν από το ταμπλό του ΧΑ θα αποτελέσουν η ΝΙΚΑΣ και Καραμολέγκος καθώς η Επ. Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στη διαγραφή των μετοχών τους μετά από αίτημα που είχαν καταθέσει οι εταιρείες. Η Επ. Κεφαλαιαγοράς επέβαλλε πρόστιμο στην εταιρεία CFS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. για παραβάσεις κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 957η/1.7.2022 συνεδρίασή του αποφάσισε:

  1. Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «LAMDA DEVELOPMENT S.A.» για τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή για διαπραγμάτευση νέων, κοινών, ανώνυμων, άυλων ομολογιών της στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.
  2. Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ALPHA TRUST Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων» για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των υφιστάμενων μετοχών της στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  3. Την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου της εταιρίας «ALLIANZ SE» σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της εταιρίας «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ»
  4. Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του ν.3371/2005, κατόπιν αιτήματος της εταιρίας.
  5. Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας «ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του ν.3371/2005, κατόπιν αιτήματος της εταιρίας.
  6. Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους € 3.000 στην εταιρία «CFS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» για παράβαση των διατάξεων α) του άρθρου 24 του ν. 4514/2018 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 9, 46 και 50 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (Ε.Ε.) 2017/565,

β) του άρθρου 16 του ν.4514/2018, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 5 της υπ’ αριθ. 1/808/7.2.2018 Απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και

γ) του άρθρου 25 του ν.4514/2018 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 63 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (Ε.Ε.) 2017/565, κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intralot
ΑΓΟΡΕΣ

Intralot: Έγκριση της Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ενημερωτικό για το ομόλογο

To Ενημερωτικό της Intralot αφορά τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή για διαπραγμάτευση έως 130.000 ομολογιών στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της αγοράς αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
ΑΓΟΡΕΣ

Lamda: Διάθεση δωρεάν μετοχών αξίας 4,1 εκατ. σε 31 στελέχη

Οι μετοχές αυτές μεταβιβάστηκαν λόγω άσκησης του δικαιώματος των Δικαιούχων να λάβουν μέρος ή το σύνολο του επιμίσθιου «Annual Bonus» για την οικονομική χρήση του 2022 σε μετοχές αντί μετρητών, λόγω επίτευξης στόχων.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Άδεια μόνο για διακοπή της δίκης Folli Follie από τον ΔΣΑ

Δεν εγκρίθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 14/12 έγγραφο αίτημα χορήγησης άδειας για παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από πλευράς Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση της Folli Follie.