ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκαν τα δελτία των Alpha Trust και CPLP

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Alpha Trust για τη δημόσια προσφορά έως 2.406.816 νέων μετοχών της, και της ναυτιλιακής του Β. Μαρινάκη για την εισαγωγή των 100.000 ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.

Το «πράσινο φως» άναψε η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Trust και την έκδοση 100.000 ομολογιών της Capital Product Partners, καθώς ενέκρινε το περιεχόμενο των ενημερωτικών δελτίων τους.

Η επενδυτική εταιρεία Alpha Trust θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 8.273.430 ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, μέχρι 2.406.816 νέων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,4375 ευρώ η κάθε μία, σε αναλογία τρεις (3) νέες μετοχές για κάθε δύο (2) παλαιές μετοχές.

Η ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη προχωρά σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου («ΚΟΔ»), ύψους έως 100 εκατ. ευρώ και επταετούς διάρκειας, μέσω Δημόσιας Προσφοράς προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα. Η έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς έχει οριστεί την 20η Ιουλίου με καταληκτική ημερομηνία την 22η Ιουλίου 2022.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 958η/14.7.2022 συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ» για τη δημόσια προσφορά έως 2.406.816 νέων μετοχών της με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  • Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» για τη δημόσια προσφορά έως 100.000 άυλων, κοινών, ανώνυμων ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου και την εγγύηση της «CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P.» και την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΑΓΟΡΕΣ

Μέτρα από την Επ. Κεφαλαιαγοράς για να παταχθεί η κατάχρηση αγοράς

Ειδική κατηγορία στο Χρηματιστήριο για τη δημοσίευση προνομιακών πληροφοριών, πιθανή αλλαγή κανονισμού στο ΧΑ για να μην υπάρχουν μεγάλες μεταβολές τιμών με ελάχιστες συναλλαγές. Αντιμετώπιση των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδεια.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκe το δελτίο του ομολογιακού δανείου της Lamda

Επίσης, το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της Alpha Trust στην αγορά του ΧΑ καθώς και τη διαγραφή των μετοχών της ΝΙΚΑΣ και Καραμολέγκος από το ταμπλό έπειτα από αίτημα των εταιρειών.
ellaktor_office
ΑΓΟΡΕΣ

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ

«Η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες, είναι ένα αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της Ε.Κ.», τονίζει η Ένωση.
ΑΓΟΡΕΣ

Πρόστιμα σε Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην Πειραιώς επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για μη έγκαιρη δημοσιοποίηση προνομιακών πληροφοριών και στην Alpha Bank 10.000 ευρώ για πλημμελή τήρηση καταλόγου προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες.